Selymes fokhagymakrémleves kevés hozzávalóból: olcsó és könnyű vacsora
A fokhagymakrémleves olcsó, pillanatok alatt készen van, ráadásul gluténmentes formában is elkészítheted.
![Selymes fokhagymakrémleves](https://kep.index.hu/1/0/4688/46885/468858/46885862_a2ab646fea0db8bb6c38444024248947_wm.jpg)
A sűrű, selymes fokhagymakrémleves igazán jólesik a hosszú téli estéken, amikor gyorsan szeretnél valami finom vacsorát az asztalra tenni. Ha árválkodik egy fej fokhagyma és egy kevés tejszín a hűtődben, akkor bevásárolni sem kell hozzá. Az alaplevet kockából is készítheted, de sokkal egészségesebb, ha magad főzöd, és utána adagonként lefagyasztod.
Selymes fokhagymakrémleves
Hozzávalók 3 személyre
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 1 l alaplé
- 1 dl tejszín
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket pucold meg, vágd apróra, és az alaplével együtt tedd fel főni. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel. A tejszínt keverd el a kukoricaliszttel, sűrítsd be vele a levest, és újraforrástól számítva kis lángon főzd tíz percig. Az utolsó percekben tépkedj bele petrezselyemleveleket, majd az egészet turmixold botmixerrel vagy turmixgépben. Tálald levesgyönggyel, pirítóssal vagy házi krutonnal, de jól megy hozzá a reszelt sajt is.
Sűrű, fűszeres karfiolkrémleves: pirítóssal egytálételnek is tökéletes
Tartalmas, tápláló és hét közben is gyorsan összedobható. Nem érdemes kihagyni a hűvösebb időkben.
ElolvasomMég több recept