A legfinomabb fokhagymakrémleves titka: ezzel a módszerrel fantasztikus íze lesz

A legfinomabb fokhagymakrémleves titka a hozzávalók gondos előkészítésében rejlik.

A legfinomabb fokhagymakrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fokhagymakrémleves úgy lesz a legfinomabb, ha a gerezdeket előbb konfitálod, vagyis sütőben, zsiradékon puhára párolod. Az eljárás nem új, bár általában húst, főleg kacsacombot szoktak ezzel a módszerrel készíteni. A leveshez legjobb, ha házi zöldségalaplevet használsz, de ennek hiányában kockából is készülhet.

A legfinomabb fokhagymakrémleves

Hozzávalók 4 személyre

A konfitált fokhagymához:

  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kis fehér hagyma
  • 1 teáskanál oregánó

A leveshez:

  • 7.5 dl alaplé
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát negyedeld fel, a fokhagymát szedd gerezdekre, és pucold meg. Tedd őket egy kis tálba, szórd meg sóval és oregánóval, öntsd fel olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd a gerezdeket puhára.

A kisült fokhagymagerezdeket szedd ki az olajból, és tedd egy kis fazékba. Szórd meg őket liszttel, adj hozzájuk még egy-két evőkanállal a sütéshez használt olajból, keverd jól össze, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, és tíz perc alatt főzd össze. Tépkedj bele petrezselyemleveleket, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.

Tálald pirítóssal vagy házi krutonnal.

Mustáros, tejszínes karfiolkrémleves: sütőben sült zöldség az alapja

A karfiolkrémleves igazán különleges lesz a zöldségnek köszönhetően, amely sütőben pirul. Így kap a leves egy kis füstös aromát, ehhez pedig a mustár pikáns íze is társul.

Elolvasom
Ezt is szeretjük