A legfinomabb fokhagymakrémleves titka: ezzel a módszerrel fantasztikus íze lesz

A legfinomabb fokhagymakrémleves titka a hozzávalók gondos előkészítésében rejlik.

fokhagymaleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fokhagymakrémleves úgy lesz a legfinomabb, ha a gerezdeket előbb konfitálod, vagyis sütőben, zsiradékon puhára párolod. Az eljárás nem új, bár általában húst, főleg kacsacombot szoktak ezzel a módszerrel készíteni. A leveshez legjobb, ha házi zöldségalaplevet használsz, de ennek hiányában kockából is készülhet.

A legfinomabb fokhagymakrémleves

Hozzávalók 4 személyre

A konfitált fokhagymához:

  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kis fehér hagyma
  • 1 teáskanál oregánó

A leveshez:

  • 7.5 dl alaplé
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát negyedeld fel, a fokhagymát szedd gerezdekre, és pucold meg. Tedd őket egy kis tálba, szórd meg sóval és oregánóval, öntsd fel olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd a gerezdeket puhára.

A kisült fokhagymagerezdeket szedd ki az olajból, és tedd egy kis fazékba. Szórd meg őket liszttel, adj hozzájuk még egy-két evőkanállal a sütéshez használt olajból, keverd jól össze, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, és tíz perc alatt főzd össze. Tépkedj bele petrezselyemleveleket, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.

Tálald pirítóssal vagy házi krutonnal.

Hasonló módszerrel készül a sűrű karfiolkrémleves is, amihez szintén elő érdemes sütni a zöldséget.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük