Konfitált kacsacomb extrákkal

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db kacsacomb
  • kb 6-7 dl kacsazsír
  • 1 dl húsalaplé
  • 2 tk tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1 rozmaring ág
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db körte
  • 0,5 dl száraz rosé
  • 3 ek. cukor
  • csipet fahéj
  • 3 szem fekete bors
  • 10 dkg rukkola
  • citrom
  • 5 dkg kéksajt
  • 5 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat előkészítjük, majd bedörzsöljük a só, bors és rozmaring keverékével. Legalább egy napig pihentetjük a hűtőben. Ezután egy magas falú, hőálló tálba tesszük a combokat, mellé helyezzük a fokhagymát, öntünk rá 1 dl alaplevet és annyi zsírt, hogy ellepje a húst. 140-150 fokra előmelegített sütőben, 2-2,5 órán keresztül sütjük a húst. Amikor elkészültek a kacsacombok, kivesszük a zsírból és egy serpenyőben pirosra sütjük.

A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal és a borssal, majd beletesszük a körtét és közepes hőfokon félpuhára főzzük.

A rukkolát meglocsoljuk a citrom levével. A diót durvára törjük.

Tálaláskor maréknyi rukkolát teszünk a tányérra, ráhelyezzük a körtét, morzsolunk rá kevés kéksajtot és megszórjuk dióval, majd mellé helyezzük a kacsacombot.

Ezt is szeretjük