Konfitált kacsacomb extrákkal
Konfitált kacsacomb extrákkal
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db kacsacomb
- kb 6-7 dl kacsazsír
- 1 dl húsalaplé
- 2 tk tengeri só
- frissen őrölt bors
- 1 rozmaring ág
- 5 gerezd fokhagyma
- 2-3 db körte
- 0.5 dl száraz rosé
- 3 ek. cukor
- csipet fahéj
- 3 szem fekete bors
- 10 dkg rukkola
- citrom
- 5 dkg kéksajt
- 5 dkg dió
Elkészítés:
A kacsacombokat előkészítjük, majd bedörzsöljük a só, bors és rozmaring keverékével. Legalább egy napig pihentetjük a hűtőben. Ezután egy magas falú, hőálló tálba tesszük a combokat, mellé helyezzük a fokhagymát, öntünk rá 1 dl alaplevet és annyi zsírt, hogy ellepje a húst. 140-150 fokra előmelegített sütőben, 2-2,5 órán keresztül sütjük a húst. Amikor elkészültek a kacsacombok, kivesszük a zsírból és egy serpenyőben pirosra sütjük.
A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal és a borssal, majd beletesszük a körtét és közepes hőfokon félpuhára főzzük.
A rukkolát meglocsoljuk a citrom levével. A diót durvára törjük.
Tálaláskor maréknyi rukkolát teszünk a tányérra, ráhelyezzük a körtét, morzsolunk rá kevés kéksajtot és megszórjuk dióval, majd mellé helyezzük a kacsacombot.


Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció