Filléres kínai tojásleves kukoricával: liszt helyett keményítő fogja össze

A kínai gasztronómiának is megvan a maga tojáslevese, amelyet kukoricával és pikáns fűszerekkel dobnak fel.

kinai tojasleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kínai tojásleves a magyar változattól eltérően kukoricával és gyömbérrel készül, a tetejére pedig újhagymát szórnak. Olcsó, kiadós és laktató. A főzéshez alaplevet használj, amelyből mindig érdemes tartani néhány adaggal a mélyhűtőben, de akár házi leveskockából is elkészítheted.

Kínai tojásleves kukoricával

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1.5 doboz csemegekukorica
  • 1 l alaplé
  • 1 teáskanál gyömbér
  • bors
  • néhány szál újhagyma a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát csepegtesd le, és tedd fel főni az alaplében. Szórd meg sóval, borssal, gyömbérrel. Közben a tojásokat egy másik tálban villával verd fel, a keményítőt pedig keverd el két evőkanál vízzel. 

 

Amikor a leves felforrt, csorgasd bele először a keményítőt, utána kisebb adagokban, folyamatosan kevergetve a tojást. Öt percig főzd csendesen. Tálalás előtt közvetlenül szórd meg a tetejét az újhagyma felkarikázott zöld levelével.

Ha te is odáig vagy a kínai stílusú ételekért, a szecsuáni szószt is elkészítheted házilag.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük