Házi leveskocka-recept adalékanyagok nélkül: sokféle étel lesz finomabb tőle

Házilag is elkészítheted a leveskockát, ami így valóban egészséges lesz, és könnyen ízesíthetesz vele sokféle fogást.

hazi leveskocka
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha házilag készíted a leveskockát, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz tele felesleges adalékanyagokkal, ízfokozókkal. Szerencsés, ha van otthon elektromos zöldségaprítód, ugyanis azzal fogod tudni a leghatékonyabban pürésíteni a hozzávalókat. Ezenfelül már csak egy jégkockatartóra lesz szükséged.

Leveskocka házilag

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 5 sárgarépa
  • 5 fehérrépa
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 hagyma
  • 1.5 dl olaj vagy zsír
  • 2 teáskanál
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 0.5 nagy zellergumó
  • 0.5 karalábé
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellerszárat, petrezselymet, hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, szeleteld fel, és még nyersen pépesítsd. Egy lábosban hevíts olajat vagy kacsazsírt. Kanalazd rá a zöldséges masszát, fűszerezd sóval, borssal, kurkumával, köménymaggal és szerecsendióval, és kis lángon fél óra alatt párold meg.

 

Amikor készen van, hagyd kihűlni, majd oszd el a jégkockatartóban, és tedd a mélyhűtőbe. Ha levest vagy mártást készítesz, csak vedd elő a fagyasztóból, és a boltihoz hasonló módon add az ételhez.

Egy sűrű, olasz zöldségleves is finomabb lesz tőle.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük