Laktató hagymaleves ropogós, sajtos bagettel: immunerősítőnek is kitűnő
A gőzölgő, aranybarna hagymaleves csupa egyszerű hozzávalóból készül, mégis mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját.

hagymaleves-sajtos-bagettel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagymaleves régen a szegények kedvence volt, ma pedig elit éttermek étlapjain is megtalálható csodás íze miatt. Arról nem beszélve, hogy a hagyma tele van vitaminnal, fontos ásványi anyagokkal, így rendszeres fogyasztása segít a betegségek megelőzésében. A franciák egyenesen imádják. Sőt, a legenda szerint XV. Lajosnak köszönhetjük az isteni levest, ami sajtos bagettel még finomabb és tartalmasabb. 

Hagymaleves sajtos bagettel

Hozzávalók

  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 8 dkg sajt
  • 5 dl fehérbor
  • 2 db bagett
  • 1 l húsleves
  • vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • morzsolt kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle hagymát pucold meg, és vágd vékony karikákra. A vajat olvaszd fel, dobd rá a hagymát, és párold 15 percig, közben kevergesd meg. Amikor jól megfonnyad, és aranybarnává válik, szórd rá a lisztet, azzal is süsd egy-két percig, majd öntsd fel a borral és a levessel. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és főzd kis lángon 20 percig. 

Közben a bagettet szeleteld fel, rakd egy tepsibe, szórd meg reszelt sajttal, és süsd aranyszínűre 200 fokon. A tetejére szórd a reszelt sajtot. Amikor elolvad, kiveheted a sütőből.
Oszd el a levest tálkákba vagy tányérokba, és a sajtos bagettel együtt kínáld.  

A hagyma felkarikázva, rántva, mártogatóssal is fantasztikus csemege. 

Ezt is szeretjük