Olcsó hamis gulyásleves hús nélkül: galuskával főzve igazán tartalmas
A hamis gulyásleves sok krumplival és zöldséggel készül, így olcsóbb, mint a hagyományos változat, de nagyon kiadós.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Rogán Cecília melltartó nélkül, kigombolt ingben: pikáns fotót posztolt a háromgyermekes üzletasszony
A krumplis, zöldséges hamis gulyásleves úgy az igazi, ha galuskát is főzöl bele. Az eredeti marhahúsos változatnál jóval hamarabb elkészül, sokkal kevesebbe is kerül, mégis tartalmas, kiadós ebéd. Sok családban elmaradhatatlan második fogás utána a palacsinta.
Hamis gulyásleves
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez
- 5 krumpli
- 3 babérlevél
- 2 szál zellerzöld
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1 hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál köménymag
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- 0.25 nagyobb zellergumó
- só
- bors
- olaj
A galuskához
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl víz (nagyjából)
Elkészítés:
A zöldségeket és a krumplit készítsd elő: tisztítsd meg, és vágd őket kockákra vagy karikákra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Amikor már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, dobd bele a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd tedd vissza a tűzre, és lefedve párold nagyjából öt-hét percig, amíg összeesnek, és a paradicsom levet ereszt. Ekkor add hozzá az előkészített krumplit és a zöldségeket. Öntsd fel vízzel, add hozzá a babérlevelet, a köménymagot és a Cayenne-borsot, a sót, borsot, dobd bele az egészben hagyott zellerszárakat, és miután felforrt, lefedve, kis lángon főzd fél órát, amíg minden hozzávaló megpuhul.
Amíg a leves fő, állítsd össze a galuskatésztát. A lisztet keverd el a tojásokkal, öntsd fel annyi vízzel, hogy sűrű tejbegrízhez hasonló állaga legyen, és fakanállal keverd össze. Nokedliszaggató segítségével add a már majdnem kész leveshez, főzd két-három percig, amíg feljön a tetejére, majd zárd el alatta a lángot.
Tejföllel és friss kenyérrel kínálhatod.
Még több recept