Melengető palacsintaleves sváb módra: a sok zöldségnek köszönhetően olyan egészséges
A sváb palacsintaleves kiadós és rendkívül vitamindús is!

- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »
- A szezon legnőiesebb cipői, amiket a francia nők irtó sikkesen viselnek: csinos kis fazonok árakkal »
- Ezzel egészítsd ki az edzést, ha keskenyebb karokat, tónusosabb vállakat szeretnél nyárra: 7 súlyzós gyakorlat otthonra »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
A sváb palacsintaleves valójában nem más, mint egy jó erős, zöldséges csontleves, amiben palacsinta képezi a levesbetétet, így lesz sűrű és laktató. Kiváló bevezetője lehet a hétvégi ebédnek, hűvösebb napokon pedig kellemesen át is melegít. Minél tovább fő, annál jobb: három órát minimum érdemes rászánni, de akár öt-hat órát is elvan a tűzhelyen.
Sváb palacsintaleves
Hozzávalók 6 személyre
A leveshez:
- 50 dkg húsos sertéscsont
- 6 babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szál zellerzöld
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kis zellergumó
- 1 kis karalábé
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 hagyma
- 1 evőkanál egész bors
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál szerecsendió
- 0.5 csokor petrezselyem
A palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 0.5 dl szódavíz
- 0.5 csokor petrezselyem
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csontot nagyjából két liter sós vízben tedd fel főni. Amikor erősen gyöngyözni kezd, vedd a lángot a legkisebbre, és így főzd fedő nélkül. Add hozzá a megpucolt, de egészben hagyott hagymát és fokhagymagerezdeket.
Közben készítsd elő a zöldségeket is: pucold meg, és vágd nagyobb darabokra, hasábokra őket. A paradicsomot hagyd egyben. Másfél óra múlva add őket a csonthoz. Dobd mellé a babérlevelet és az egészben hagyott zellerzöldet, ízesítsd borssal és szerecsendióval, és így gyöngyöztesd tovább legalább másfél-két órát.
A levesbetét elkészítéséhez is elérkezett az idő. A hozzávalókból keverj sűrű palacsintatésztát, és a megszokott módon süsd ki őket. A kisült palacsintákat tekerd fel, és így vágd fel őket fél centi vastag szalagokra.
A megfőtt leves alatt zárd el a lángot. Várj tíz percet, hogy leülepedjen, majd szűrd át. A tiszta levesbe tedd bele a palacsintacsíkokat, és szórd meg felaprított petrezselyemmel. A zöldségekből mindenki annyit vehet a tányérjára, amennyit szeretne.
A puha fahéjas fánk is hamisítatlan sváb recept szerint készül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept