Házias, gyöngyöző orjaleves: ezt készítsd a karaj csontjából

Az orjaleves sertéscsontból és sok-sok vitamindús zöldségből készül.

orjaleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha sertéskarajt készítesz ebédre, ne dobd ki a csontját, inkább készíts belőle orjalevest! A sokféle zöldség belefő a levesbe, így a vitamintartalmuk sem vész kárba. Lassan, gyöngyöztetve rotyogtasd a tűzhelyen, hogy a különböző ízeknek legyen idejük összefőni benne.

Orjaleves sertéscsontból

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg sertéskarajcsont
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 babérlevél
  • 3 szál zellerzöld
  • 3 sárgarépa
  • 3 l víz
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis zellergumó
  • 1 kis karalábé
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint levestészta
Recept idők

Elkészítés:

A csontot tedd fel főni három liter hideg, sós vízben. Amikor felforrt, azonnal vedd a lángot kicsire, és így kezdd gyöngyöztetni. A keletkező habot szedd le róla.

Közben a zöldségeket tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra. Nagyjából egy óra főzés után add a csonthoz őket a megpucolt, de egészben hagyott hagymával és fokhagymagerezdekkel együtt. Add hozzá a babérlevelet, a zellerzöldet, a borsot és a szerecsendiót, és továbbra is lassú tűzön, fedő nélkül főzd az egészet addig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a leves szép sárga színt vesz fel. Ez nagyjából még 2-2,5 óra.

A főzési idő végén zárd el a leves alatt a lángot, és tíz percig hagyd ülepedni. Ezután szűrd át, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Ha tésztát szeretnél belefőzni, azt is most teheted meg. A zöldségeket külön tálon kínáld a leves mellé.

A velős csont is igazi vitaminbomba, készíts abból is gyöngyöző levest!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük