Szaftos sertéskaraj, selymes tejszínes mártással: mozsárban törd hozzá össze a fűszereket
A sült sertéskarajhoz nagyon jól megy a tejszínes borsmártás, amelyet színes borsból te is könnyen elkészíthetsz.

- Az 53 éves Jennifer Lopez ezzel az edzéssel tartja magát csúcsformában: 30 perc kőkemény torna a személyi edzőjével »
- Segítenek, ha pár nappal késleltetnéd a hajmosást, felfrissítik a frizurát: kíméletesebb szárazsamponok árakkal »
- A magyar plus size modell nem csak fehérneműben mutatja meg alakját: Sirokai Diána imádja a merész ruhákat »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- 100-an sem lakják a magyar falut, pedig mesébe illik: 8 parányi település, ahol elrepül a hétvége
A borsmártás pikáns és isteni kísérője lehet a szaftos sült sertéskarajnak. A tökéletes eredmény érdekében színes borsot használj hozzá, amit mozsárban törj durvára. A hús akkor lesz a legfinomabb, ha először kérget kapatsz rá, utána pedig puhára párolod.
Sertéskaraj borsmártással
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet karaj
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl alaplé
- 1 hagyma
- 1 evőkanál egész színes bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A karajt klopfold ki, és sózd meg. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal. Fektesd a hússzeleteket ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy száraz serpenyőt. A bepácolt húsokra oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget, majd kevés víz hozzáadásával lefedve kis lángon párold őket puhára nagyjából húsz-harminc perc alatt. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és tartsd melegen őket.
A borsot egy mozsárban törd durvára. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a borsot, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Öntsd fel az alaplével, és amikor felforrt, add hozzá a tejszínt is. Főzd, amíg besűrűsödik.
Tálaláskor kanalazd a sült hússzeletek tetejére.
Jól megy hozzá a ropogós tepsis krumpli.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept