Szaftos sertéskaraj, selymes tejszínes mártással: mozsárban törd hozzá össze a fűszereket

A sült sertéskarajhoz nagyon jól megy a tejszínes borsmártás, amelyet színes borsból te is könnyen elkészíthetsz.

borsmartasos karaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A borsmártás pikáns és isteni kísérője lehet a szaftos sült sertéskarajnak. A tökéletes eredmény érdekében színes borsot használj hozzá, amit mozsárban törj durvára. A hús akkor lesz a legfinomabb, ha először kérget kapatsz rá, utána pedig puhára párolod.

Sertéskaraj borsmártással

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet karaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál egész színes bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajt klopfold ki, és sózd meg. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal. Fektesd a hússzeleteket ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.

A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy száraz serpenyőt. A bepácolt húsokra oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget, majd kevés víz hozzáadásával lefedve kis lángon párold őket puhára nagyjából húsz-harminc perc alatt. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és tartsd melegen őket.

A borsot egy mozsárban törd durvára. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a borsot, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Öntsd fel az alaplével, és amikor felforrt, add hozzá a tejszínt is. Főzd, amíg besűrűsödik. 

Tálaláskor kanalazd a sült hússzeletek tetejére.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük