A hagyományos házi palacsinta bevált receptje: így nem ragad és szakadozik
A palacsinta régi kedvenc, ezzel a recepttel pedig biztosan jól fog sikerülni.

- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A palacsintatésztát mindössze néhány egyszerű, otthon is garantáltan fellelhető hozzávalóból percek alatt összedobhatod. Ásvány- vagy szódavízre azért van szükség, hogy a tészta könnyebb legyen. Az már csak rajtad múlik, hogy lekváros, túrós, nutellás, kakaós vagy különlegesebb ízesítéssel teszed az asztalra.
Házi palacsinta receptje
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2.5 dl szénsavas víz
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 2 evőkanál olaj
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, villával kicsit verd fel, majd szórd hozzá a lisztet és a sót. Részletekben adagold hozzá a tejet, majd a szénsavas vizet. Dolgozd csomómentesre a masszát. Amennyiben szükséges, mert túl sűrű a tészta, hígítsd tejjel. Ha lágy, szórj még hozzá lisztet.
Pihentesd 20 percig, majd keverd hozzá az olajat. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne szép aranybarnára a palacsinták mindkét oldalát. Akkor érdemes megfordítani, ha a tészta széle barnás, így kevesebb eséllyel szakad el átfordítás közben. Rögtön meg is töltheted, és kínálhatod.
Próbáltad már a duci amerikai palacsintát? Bögrével is kimérheted a hozzávalóit!
Még több recept