A hagyományos házi palacsinta bevált receptje: így nem ragad és szakadozik
A palacsinta régi kedvenc, ezzel a recepttel pedig biztosan jól fog sikerülni.

palacsinta-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A palacsintatésztát mindössze néhány egyszerű, otthon is garantáltan fellelhető hozzávalóból percek alatt összedobhatod. Ásvány- vagy szódavízre azért van szükség, hogy a tészta könnyebb legyen. Az már csak rajtad múlik, hogy lekváros, túrós, nutellás, kakaós vagy különlegesebb ízesítéssel teszed az asztalra. 

Házi palacsinta receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2.5 dl szénsavas víz
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, villával kicsit verd fel, majd szórd hozzá a lisztet és a sót. Részletekben adagold hozzá a tejet, majd a szénsavas vizet. Dolgozd csomómentesre a masszát. Amennyiben szükséges, mert túl sűrű a tészta, hígítsd tejjel. Ha lágy, szórj még hozzá lisztet. 
Pihentesd 20 percig, majd keverd hozzá az olajat. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd benne szép aranybarnára a palacsinták mindkét oldalát. Akkor érdemes megfordítani, ha a tészta széle barnás, így kevesebb eséllyel szakad el átfordítás közben. Rögtön meg is töltheted, és kínálhatod. 
Próbáltad már a duci amerikai palacsintát? Bögrével is kimérheted a hozzávalóit! 

Ezt is szeretjük