Joghurtos eperkrémleves mézzel és fahéjjal: olyan finom, hogy desszertnek is beillik
A selymes, joghurtos, mézes eperkrémleves jól behűtve lesz igazán finom.
A joghurtos eperkrémlevest tálalhatod az ebéd bevezetőjeként, vagy akár desszertként is. Nagyon hamar készen van, de a hűtésére kell szánni néhány órát. Nem tart sokáig az eperszezon, ezért használd ki jól: készíts belőle omlós pitét, töltsd házi gombócba, vagy főzz belőle lekvárt télire!
Joghurtos, mézes eperkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg eper
- 25 dkg görög joghurt
- 1.5 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Az epret csumázd ki, mosd meg jó alaposan, és tedd egy fazékba. Csorgasd rá a mézet, szórd meg fahéjjal, két-három perc alatt kevergetve fonnyaszd meg, majd öntsd fel vízzel. Tíz perc alatt főzd puhára.
Pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben, kanalazd vissza a lábosba, és öntsd hozzá a joghurtot is. Kóstold meg, ha nem elég édes, egy kevés mézet vagy cukrot adhatsz még hozzá. Jól behűtve tálald.
A hűsítő sárgadinnyeleves hasonló módon, de teljesen főzés nélkül készül: meleg napokon nem is kell ennél finomabb.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept