Tárkonyos karalábéleves sok tejföllel: egyszerűen feldobhatod a hagyományos receptet
Az egyszerű, házias karalábéleves változatosabb lesz, ha egy kis tárkonyt is teszel hozzá.
Összesen 774 találat.
Az egyszerű, házias karalábéleves változatosabb lesz, ha egy kis tárkonyt is teszel hozzá.
Nagyon jól mennek az édeskés sárgarépa-krémleveshez a különböző fűszerek. Még az sem baj, ha kimarad a chili vagy a kurkuma.
Liszt nélkül is lehet rántást készíteni, amivel a főzelékeket, leveseket lehet sűríteni.
A zöldborsókrémleves hamar készen van, és abbahagyhatatlanul finom. Próbáld ki pirított baconnel a tetején!
A sok-sok hússal és zöldséggel főtt gulyásleves akár főételnek is tökéletes.
A hagyományos, füstölt hússal készült sűrű bableves olyan laktató, hogy második fogásra már nincs is mindig szükség utána.
Barátságtalan téli napokon különösen jólesik egy nagy tányér sűrű, tejfölös gombaleves.
Ezt a selymes, zamatos céklakrémlevest a klasszikus borscs ihlette. Ám az elkészítése sokkal gyorsabb és egyszerűbb.
A sajtkrémleves úgy a legfinomabb, ha többféle sajtból készíted.
Az egyre népszerűbb kelbimbóból isteni krémlevest készíthetsz. Ízletesebb lesz, ha előtte megsütöd a zöldséget.
A gazdag, sűrű frankfurti leves kifejezetten jólesik, ha a szilveszteri bulin túl sokszor koccintottál.
Még finomabb az édesburgonya-krémleves, ha egy kis savanykás almával és zellerszárral ízesíted.
Nagyon finom és laktató lesz a zöldségleves, ha fűszeres házi húsgombóccal dúsítod.
A sűrű vöröslencse-krémleves lelkét a gazdag fűszerezés adja, ettől lesz egzotikus és pikáns.
A savanykás, fanyar birsalma remekül harmonizál a fahéjjal és a szegfűszeggel. Pudingos tejszínhabbal sűrítve desszerttel ér fel.
A májgombóccal dúsított zöldségleves finom, tápláló, és tele van vitaminnal.
Akkor a legfinomabb a gombakrémleves, ha többféle erdei gombát használsz hozzá.
Az almás zellerkrémleves mindig jól jön: melegebb napokon, hidegen tálalva frissít, hűvösebb napokon, forrón pedig felmelegít.
A sok-sok fokhagymával és bazsalikommal ízesített cukkinikrémleves tartalmas és finom bevezetője az ebédnek.
A hideg joghurtlevest még főzni sem kell: csak keverd össze a hozzávalókat, és hagyd, hogy az ízek néhány óra alatt összeérjenek a hűtőben!
A sok-sok zöldfűszerrel ízesített paradicsomleves jól behűtve a legfinomabb.
A selymes krémleves alapja az intenzív ízű, extra finom sült paprika. Még jobb lesz a végeredmény, ha grillen sütöd meg a zöldséget.
A tejszínes kukoricalevest a chili teszi pikánssá, a pirított bacon pedig kiadóssá.
Érett, édes paradicsomból a legfinomabb a mediterrán paradicsomleves, ami a menzainál is sokkal jobb.
Ha a nagy kánikulában nem ácsorognál a tűzhely mellett, ezt a főzés nélküli görög gyümölcslevest készítsd el!
Ha a hőségben csak valami frissítő, könnyű finomságra vágysz, ezt a dinnyés gazpachót készítsd el!
A hideg, tejszínes sárgadinnyeleves igazi hűsítő a nyári kánikulában, hiszen még főzni sem kell.
Ha szereted a hagyományos változatot, azért, ha pedig nem, azért kell megkóstolnod ezt a tejszínes karfiolkrémlevest.
Kánikulai napokon semmi sem esik jobban egy nagy tányér hűsítő, tejszínes meggylevesnél.
A sűrű, olasz zöldségleves, a minestrone tökéletes bevezetője a nyári ebédnek. Sőt, elképzelhető, hogy egy tányértól jól is laksz.