Sűrű, kolbászos krumplileves - Főfogásnak is beillik, olyan laktató
A sűrű, kolbászos krumplileves után legfeljebb már csak valamilyen könnyű második fogásra van szükség.
![Kolbászos krumplileves](https://kep.index.hu/1/0/4510/45105/451051/45105182_dc027e2d2c84cf856f490a1587942d39_wm.jpg)
A gyerekek kedvenc hétvégi ebédje szokott lenni a kolbászos krumplileves palacsintával, és általában a felnőttek nagy örömmel fogadják ezt a klasszikus, szeretni való menüt. Aki szereti, egy kicsit csípősre is veheti a receptet: egy leheletnyi chili csodát tesz vele. Házi csipetkével tálalva utánozhatatlan.
Kolbászos krumplileves
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg krumpli
- 20 dkg kolbász
- 2 szál zellerzöld
- 1 hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 zellergumó
- só
- bors
- olaj
- késhegynyi chili
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és kevés olajon fonnyaszd üvegesre. Ha már puha, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd tedd vissza a lángra, és főzd addig, amíg a zöldségek összeesnek, és a paradicsom levet ereszt. Közben a krumplit és a zellert hámozd meg, kockázd fel, és öntsd a paprikás-paradicsomos alapra. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, adj hozzá chilit, dobd bele a megmosott, de egészben hagyott zellerszárat, és lefedve, kis lángon kezdd el főzni. A kolbász héját húzd le, karikázd fel, és dobd a fazékba. Addig főzd, amíg a krumpli és a zeller is megpuhul, ez fajtától függően nagyjából fél óra. Tálalás előtt halászd ki belőle a zellerzöldet. Ízlés szerint tejföllel kínáld.
Filléres petrezselyemleves tejföllel: krumplitól laktató az egyszerű fogás
A petrezselyemleves akkor a legfinomabb, ha a zöldet két részletben forgatod bele, úgy jól érződik a friss zamata.
ElolvasomMég több recept