Sűrű, kolbászos krumplileves - Főfogásnak is beillik, olyan laktató

A sűrű, kolbászos krumplileves után legfeljebb már csak valamilyen könnyű második fogásra van szükség.

Kolbászos krumplileves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyerekek kedvenc hétvégi ebédje szokott lenni a kolbászos krumplileves palacsintával, és általában a felnőttek nagy örömmel fogadják ezt a klasszikus, szeretni való menüt. Aki szereti, egy kicsit csípősre is veheti a receptet: egy leheletnyi chili csodát tesz vele. Házi csipetkével tálalva utánozhatatlan.

Kolbászos krumplileves

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg krumpli
  • 20 dkg kolbász
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 zellergumó
  • bors
  • olaj
  • késhegynyi chili
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és kevés olajon fonnyaszd üvegesre. Ha már puha, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd tedd vissza a lángra, és főzd addig, amíg a zöldségek összeesnek, és a paradicsom levet ereszt. Közben a krumplit és a zellert hámozd meg, kockázd fel, és öntsd a paprikás-paradicsomos alapra. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, adj hozzá chilit, dobd bele a megmosott, de egészben hagyott zellerszárat, és lefedve, kis lángon kezdd el főzni. A kolbász héját húzd le, karikázd fel, és dobd a fazékba. Addig főzd, amíg a krumpli és a zeller is megpuhul, ez fajtától függően nagyjából fél óra. Tálalás előtt halászd ki belőle a zellerzöldet. Ízlés szerint tejföllel kínáld.

Filléres petrezselyemleves tejföllel: krumplitól laktató az egyszerű fogás

A petrezselyemleves akkor a legfinomabb, ha a zöldet két részletben forgatod bele, úgy jól érződik a friss zamata.

Elolvasom
Ezt is szeretjük