Így készül a hagyományos házi csipetke: a létező legfinomabb levesbetét
Bár csipetkét előre csomagolva is kapsz, összehasonlíthatatlanul finomabb, ha házilag gyúrod össze.
A házi csipetke nagyon jól megy a krumplilevesbe, gulyáslevesbe. Az összeállítása egyáltalán nem bonyolult, csak liszt, tojás és egy kis só kell hozzá. A csipkedés már egy kis türelmet igényel, de bőven megéri.
Házi csipetke
Hozzávalók 4 személyre
- 12 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és sózd meg. A közepén alakíts ki egy mélyedést, ebbe üsd a tojást, és az ujjaid segítségével vegyítsd el a liszttel. Amikor már nagyjából elvegyült, gyúrj belőle sima, egynemű tésztát. Formáld gombóccá, csavard frissen tartó fóliába, és pihentesd húsz percig. Ezután lisztezett deszkán nyújtsd ki két-három milliméter vastagra, vágj belőle négyzeteket, és csipkedd apró darabokra. Ha a tészta ragad, nehezen kezelhető, kis liszttel szórd meg. A csipetkét a főzés utolsó öt percében add a leveshez, de akár külön kis lábosban, sós vízben is kifőzheted.
Nagyon jól passzol egy gazdag, tejfölös borsóleveshez.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept