Így készül a hagyományos házi csipetke: a létező legfinomabb levesbetét

Bár csipetkét előre csomagolva is kapsz, összehasonlíthatatlanul finomabb, ha házilag gyúrod össze.

Házi csipetke
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi csipetke nagyon jól megy a krumplilevesbe, gulyáslevesbe. Az összeállítása egyáltalán nem bonyolult, csak liszt, tojás és egy kis só kell hozzá. A csipkedés már egy kis türelmet igényel, de bőven megéri.

Házi csipetke

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és sózd meg. A közepén alakíts ki egy mélyedést, ebbe üsd a tojást, és az ujjaid segítségével vegyítsd el a liszttel. Amikor már nagyjából elvegyült, gyúrj belőle sima, egynemű tésztát. Formáld gombóccá, csavard frissen tartó fóliába, és pihentesd húsz percig. Ezután lisztezett deszkán nyújtsd ki két-három milliméter vastagra, vágj belőle négyzeteket, és csipkedd apró darabokra. Ha a tészta ragad, nehezen kezelhető, kis liszttel szórd meg. A csipetkét a főzés utolsó öt percében add a leveshez, de akár külön kis lábosban, sós vízben is kifőzheted.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük