
Tejszínes őszibarackleves főzés nélkül - Cukor nélkül is elég édes
Ez a frissítő tejszínes őszibarackleves még cukrot sem igényel, ráadásul főzés nélkül készül.


Nagyon finom nyári gyümölcsleveseket készíthetsz főzés nélkül is, mint amilyen például ez a lágy, tejszínes őszibarackleves. A gyümölcstől általában elég édes lesz, de ha szeretnéd, pici cukrot ízlés szerint tehetsz bele. Ha van otthon szép, friss mentaleveled, azt is turmixold a leveshez, de ha nincs, nem gond, anélkül is nagyon finom lesz.
Tejszínes őszibarackleves főzés nélkül
Hozzávalók 6 személyre
- 1.5 kg őszibarack
- 5 dl baracklé
- 2 dl habtejszín
- 1 citrom leve
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 mentalevél (elhagyható)
Elkészítés:
A barackot hámozd meg, magozd ki és kockázd fel. Szórd meg fahéjjal, tépkedd bele a mentaleveleket, locsold meg a citrom kifacsart levével, majd turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Öntsd fel minél magasabb gyümölcstartalmú őszibaracklével és annyi tejszínnel, hogy a kívánt állagot elérje. Van, aki hígabban, más sűrűbben szereti. Tálalásig néhány órát tartsd a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.
Ha már annyi gyümölcsnek van szezonja, készíts belőlük minél többféle levest: málnából is hűsítő finomság kerülhet az asztalra.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept