Krémes őszi gyümölcsleves almával és körtével: illatos a szegfűszegtől
Az őszi gyümölcsleves az alma és a körte mellett a sokféle fűszertől annyira finom.

oszi gyumolcsleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a lágy, krémes őszi gyümölcsleves a többféle almának és a körtének köszönheti a karakterét. A hűvös idő beköszöntével újra elérkezett a fűszerek szezonja: bátran használj hozzá szegfűszeget, gyömbért és fahéjat is.

Őszi gyümölcsleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 evőkanál cukor
  • 2 alma
  • 2 birsalma
  • 2 körte
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál méz
  • 1 citromakrika
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 kávéskanál gyömbér
  • 0.5 kávéskanál fahéj
  • 0.5 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, kockázd fel, és a kétféle cukorral, a mézzel és a citromkarikával tedd fel őket főni. Fűszerezd gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel. Nagyjából öt perc kell nekik, hogy megpuhuljanak. Ekkor néhány darabot halássz ki a levesből, a többit pedig a főzővízzel együtt botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd őket vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. Végül pakold vissza a levesbe az egész gyümölcsdarabokat is.

A birsalma a kompótnak is isteni alapanyaga: fehérborral, fűszerekkel főzve abbahagyhatatlanul finom.

Ezt is szeretjük