Sűrű rozmaringos répakrémleves: jól átmelegít a hűvös estéken
A rozmaringos répakrémleves egyszerűen készül, és ellenállhatatlanul finom. Külön jót tesz neki egy kevés reszelt gyömbér.
A rozmaringos répakrémlevest készítheted friss vagy szárított fűszerekből. Nagyon jól megy hozzá a gyömbér. Ha a répát kifőzés előtt olajon jól átpirítod, még jobban kihozza az ízét. Tálaláskor meglocsolhatod egy kevés szőlőmagolajjal, de ha nincs, anélkül is finom lesz.
Rozmaringos répakrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg sárgarépa
- 5 dl alaplé
- 2 dl tejszín
- 1 hagyma
- 1 közepes krumpli
- 1 szál friss rozmaring (vagy 1 teáskanál őrölt rozmaring)
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér (vagy 1 teáskanál őrölt gyömbér)
- só
- bors
- olívaolaj
- szőlőmagolaj a tálaláshoz (elmaradhat)
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a répát hámozd meg, és vágd karikákra, a krumplit kockákra. A gyömbért reszeld le, a rozmaringot tépkedd le a száráról. Ha a hagyma már puha, tedd rá a répát és a gyömbért, pirítsd őket néhány percig, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, add hozzá a rozmaringot és a krumplit, és 20-25 perc alatt főzd az egészet puhára. Pürésítsd turmixgépben vagy botmixerrel, majd tedd vissza a tűzre, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Tálaláskor az adagok tetejét meglocsolhatod szőlőmagolajjal.
A sajtos karfiolkrémleves is igazi melengető őszi fogás.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept