Fűszeres és kiadós sárgaborsóleves: liszt nélkül is selymes és sűrű lesz

A sárgaborsóleves elkészítése pofonegyszerű, ráadásul liszt sem kell hozzá, anélkül is elég sűrű lesz.

Sárgaborsóleves liszt nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy nagy tál kiadós sárgaborsóleves után már tényleg csak valami könnyedebb második fogást fogsz kívánni. A leves liszt nélkül is elég selymes lesz, a sárgaborsószemek ugyanis főzés közben megduzzadnak, és besűrítik.

Sárgaborsóleves liszt nélkül

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokahagyma
  • 1.5 l alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál köménymag
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sárgaborsót előző este készítsd elő. Váltott vízben mosd át addig, amíg már nem habzik, ezután áztasd be háromszoros vízbe. Másnap a hagymát olajon futtasd meg, ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, így pirítsd egy-két percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával, az őrölt korianderrel és a lecsepegtetett sárgaborsóval. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a babérleveleket és a köménymagot, és főzd nagyjából egy órát, amíg a sárgaborsó teljesen szétfő. Ha még krémesebbre szeretnéd, pürésítheted a végén botmixerrel.

A görögök a sárgaborsóval is csodát művelnek – Kiadós egytálétel, ez a fava

Az ásványi anyagokban gazdag sárgaborsóval nem csak a gyerekek egy nagyobb csoportját lehet ijesztgetni, bőven akadnak olyan felnőttek is, akiket rettegés fog el a hüvelyes hallatán - köszönhetően a régi menzás időkben felszolgált betonfőzeléknek.

Elolvasom
Ezt is szeretjük