Fűszeres és kiadós sárgaborsóleves: liszt nélkül is selymes és sűrű lesz
A sárgaborsóleves elkészítése pofonegyszerű, ráadásul liszt sem kell hozzá, anélkül is elég sűrű lesz.
Egy nagy tál kiadós sárgaborsóleves után már tényleg csak valami könnyedebb második fogást fogsz kívánni. A leves liszt nélkül is elég selymes lesz, a sárgaborsószemek ugyanis főzés közben megduzzadnak, és besűrítik.
Sárgaborsóleves liszt nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg sárgaborsó
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokahagyma
- 1.5 l alaplé
- 1 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt koriandermag
- 1 teáskanál köménymag
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A sárgaborsót előző este készítsd elő. Váltott vízben mosd át addig, amíg már nem habzik, ezután áztasd be háromszoros vízbe. Másnap a hagymát olajon futtasd meg, ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, így pirítsd egy-két percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával, az őrölt korianderrel és a lecsepegtetett sárgaborsóval. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a babérleveleket és a köménymagot, és főzd nagyjából egy órát, amíg a sárgaborsó teljesen szétfő. Ha még krémesebbre szeretnéd, pürésítheted a végén botmixerrel.
Izgalmas főfogást is készíthetsz sárgaborsóból: a görög fava sokféle fűszerrel megbolondítva az igazi.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept