Fűszeres és kiadós sárgaborsóleves: liszt nélkül is selymes és sűrű lesz
A sárgaborsóleves elkészítése pofonegyszerű, ráadásul liszt sem kell hozzá, anélkül is elég sűrű lesz.
![Sárgaborsóleves liszt nélkül](https://kep.index.hu/1/0/4545/45455/454551/45455110_17b11529646efd38252aa9b2cd5c9a3b_wm.jpg)
Egy nagy tál kiadós sárgaborsóleves után már tényleg csak valami könnyedebb második fogást fogsz kívánni. A leves liszt nélkül is elég selymes lesz, a sárgaborsószemek ugyanis főzés közben megduzzadnak, és besűrítik.
Sárgaborsóleves liszt nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg sárgaborsó
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokahagyma
- 1.5 l alaplé
- 1 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt koriandermag
- 1 teáskanál köménymag
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A sárgaborsót előző este készítsd elő. Váltott vízben mosd át addig, amíg már nem habzik, ezután áztasd be háromszoros vízbe. Másnap a hagymát olajon futtasd meg, ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, így pirítsd egy-két percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával, az őrölt korianderrel és a lecsepegtetett sárgaborsóval. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a babérleveleket és a köménymagot, és főzd nagyjából egy órát, amíg a sárgaborsó teljesen szétfő. Ha még krémesebbre szeretnéd, pürésítheted a végén botmixerrel.
A görögök a sárgaborsóval is csodát művelnek – Kiadós egytálétel, ez a fava
Az ásványi anyagokban gazdag sárgaborsóval nem csak a gyerekek egy nagyobb csoportját lehet ijesztgetni, bőven akadnak olyan felnőttek is, akiket rettegés fog el a hüvelyes hallatán - köszönhetően a régi menzás időkben felszolgált betonfőzeléknek.
ElolvasomMég több recept