Fűszeres krémleves sült zöldségekkel: minél többféle zöldségből készül, annál finomabb
Igazán finom lesz a zöldségkrémleves akkor, ha előtte olajban pirítod meg hozzá a zöldségeket.

zoldsegkremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokféle zöldségből a legfinomabb a selymes zöldségkrémleves, amelyhez először olajon kell lepirítani a hozzávalókat, így adják ki leginkább az ízeiket. Ha teszel hozzá egy kevés krumplit, liszt nélkül is sima lesz.

Zöldségkrémleves sült zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 közepes krumpli
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0.5 zellergumó
  • 0.5 kis sütőtök
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tököt 200 fokos sütőben süsd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, kapard ki a héjából, és tedd félre.

Amíg a tök sül, a zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát és a fokhagymát vágd kockákra. Egy fazékban hevíts olívaolajat, dobd rá a zöldségeket és a hagymákat, és időnként megkeverve tíz perc alatt süss rájuk kérget. Amikor megsültek, öntsd fel borral és az alaplével, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és kezdd el főzni. Közben a krumplit hámozd meg, kockázd fel, és a kisült tökkel együtt add a leveshez. Ha felforrt, vedd kicsire a lángot, és így főzd nagyjából húsz percig, amíg minden hozzávaló megpuhul. Ekkor pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A végén önts hozzá tejszínt, és forrald össze.

A sárgarépa főszereplésével is nagyszerű krémlevest dobhatsz össze.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük