Hamis húsleves nyári zöldségekből: olcsó és kiadós fogás

Ne dobj ki semmit, ami maradt a konyhában! A tök kikapart belsejéből isteni finom hamis húsleves készülhet.

hamis husleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyanyáink még tudták, hogyan kell a leggazdaságosabban beosztani az élelmiszert: hamis húsleves főtt például a tök egyébként kidobásra ítélt, kikapart belsejéből, amit főzelékhez nem szoktak felhasználni. A többi bele való zöldség ugyanaz, mint az eredetinél, így biztos lehetsz benne, hogy nem csak takarékos, hanem vitamindús is lesz az ebéded.

Hamis húsleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál zellerzöld
  • 1 tök kikapart belseje
  • 1 hagyma
  • 1 kis zellergumó
  • 1 fehérrépa
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra. A hagymát és a fokhagymagerezdeket csak a héjuktól szabadítsd meg, de hagyd egyben őket. Egy fazékban melegíts olajat. Dobd rá a tök kikapart, magvas belsejét, és futtasd meg rajta. Add hozzá a megpucolt zöldségeket és a hagymákat, öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, tegyél hozzá néhány szál zellerzöldet, paprikakrémet, és lassú tűzön kezdd el gyöngyöztetni. Nagyjából két óra kell neki, amíg minden zöldség megpuhul, és az ízüket átadják a levesnek. Ekkor halászd ki őket, és a levet sűrű szitán szűrd át, hogy sima legyen. Apróra vágott petrezselyemmel tálald.

A tök húsából mi mást is főzhetnél, mint egy könnyű, nyári főzeléket.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük