Sűrű, krémes borsóleves mozzarellával: 20 perc alatt elkészül
A sűrű borsóleveshez remekül megy a mozzarella. Hamarosan a friss borsó is elérhető lesz, amelyből még finomabb a végeredmény.
Összesen 774 találat.
A sűrű borsóleveshez remekül megy a mozzarella. Hamarosan a friss borsó is elérhető lesz, amelyből még finomabb a végeredmény.
A kolbásszal főtt újkrumplileves igazán tartalmas bevezetője egy tavaszi ebédnek.
A sűrű, póréhagymával gazdagított krumplikrémleves olyan tartalmas, hogy akár főfogásként is számításba veheted.
Ne csak fűszerként használd a petrezselymet! A petrezselyem-krémlevesben a zöld levelek íze dominál.
Ha valami igazi tavaszi finomságra vágysz, készíts zamatos, illatos medvehagyma-krémlevest! A tejszíntől lesz finom selymes.
Ne csak főzeléket készíts spenótból! A krémleves kicsit lágyabb, ugyanakkor nagyon finom bevezetője az ebédnek.
Hűvösebb tavaszi napokon is jólesik a melengető tárkonyos bableves, amelyet a kolbász tesz még laktatóbbá.
A tavaszi vegyes zöldésgleves tele van sokféle finomsággal, üde ízekkel.
A húsvéti sonkának a leve is kincs, amit vétek kiönteni. Használd fel inkább bableveshez.
Hagyományos paraszti étel a cibereleves, amiből húsvétkor tökéletes előétel lehet, ha már unod a sima húslevest.
Ez a könnyed, krémes kukoricakrémleves ideális akkor, ha gyorsan szeretnél valami finom vacsorát összedobni.
Itt a tavasz, ideje, hogy selymes, ízletes krémlevest főzz a friss, illatos medvehagymából!
A régimódi húsleves sokáig fő, hogy a zöldségek íze átjárja a levet. Házi májgaluskával tálalva változatosabbá teheted.
A karalábé-krémleves olcsó, ízletes, és akkor is elkészítheted, ha nincs sok időd főzőcskézni.
A kolbászkarikákkal főtt krumplileves annyira tartalmas, hogy utána már legfeljebb valamilyen könnyű második fogást kívánsz.
A toszkán paradicsomleves, vagyis a pappa al pomodoro egyszerű alapanyagból készül, mégis felejthetetlen kulináris élményt nyújt.
Ha a brokkoli- és a karfiolkrémlevest külön-külön is szereted, próbáld ki együtt a kettőt!
A brokkolis krémleveshez különösen illik a sajt. Hamar elkészül, és nagyon jól átmelegít a hideg téli napokon.
Van néhány sajtdarab a hűtődben? Ne dobd ki, újrahasznosításának nagyszerű módja ez a melengető négysajtos leves.
A kelet-európiaiak céklalevese, a borscs rengetegféleképpen készíthető, és tele van mindenféle finomsággal.
A parmezános zöldborsókrémleves hamar elkészíthető, mégis különleges finomság. Mirelit borsóból is isteni.
A krumplileves mindig jól jön, hideg téli napokon különösen. Karakteresebb ízéről az ecet és a bacon gondoskodik.
Ebben a melengető, kiadós téli minestrone levesben tényleg minden van, amit most szívesen ennél.
Még a másnaposságra is gyógyír lehet az ízletes, zöldségekkel gazdagított sertésraguleves.
Karácsonykor elmaradhatatlan fogás a sok hagymával és pirospaprikával készülő halászlé. Őseink szerint a halpikkelyek bőséget ígérnek.
A húsleves velős csonttal remek nyitánya a hétvégi közös ebédnek.
Házias ízvilágú, tartalmas leves sok zöldséggel, klasszikus recept alapján.
Egy tányér savanyú káposztás, sűrű bableves nemcsak átmelegít, de jól is laksz tőle.
Finomabbak lesznek a krémlevesek és a főzelékek, ha sima víz vagy leveskocka helyett házi alaplevet használsz.
A gombakrémleveshez jól passzol a karakteresebb fokhagyma és a sajt, a tejszíntől pedig finom, selymes lesz.