Hűsítő török joghurtleves főzés nélkül: egyszerre frissít és laktat
A hideg joghurtlevest még főzni sem kell: csak keverd össze a hozzávalókat, és hagyd, hogy az ízek néhány óra alatt összeérjenek a hűtőben!

joghurtleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mediterrán konyha egyik népszerű fogása, a joghurtleves hűsítő fogás a nyári melegben. Sok zöldfűszerrel és savanykás citromlével a legfinomabb. Csak keverd össze a hozzávalókat, és tedd a levest néhány órára a hűtőbe. Legjobb, ha van otthon házi készítésű alapleved, de ha nincs, leveskockából is elkészítheted, akkor azonban hűtsd teljesen ki, mielőtt felhasználod.

Hideg joghurtleves receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg görög joghurt
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl alaplé
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor kapor
  • 1 dl habtejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • színes bors
  • feta a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A mentát és a kaprot aprítsd fel. A joghurtot keverd simára a habtejszínnel, öntsd fel az alaplével, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, keverd hozzá a citromlevet és a fehérborecetet, sózd, borsozd, és adagold bele az apróra vágott zöldfűszereket. Kézi habverővel vegyítsd el teljesen a levest, majd fedd le, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek. Tálaláskor minden tányér aljába morzsolj egy kevés fetát, és erre merd rá a hűsítő, nyári joghurtlevest.
A kapor és a görög joghurt a friss, roppanós uborkasalátát is feldobja.

Ezt is szeretjük