Könnyű, mégis laktató húsgombócleves: nyáron főfogásnak is beillik

A húsgombócleves a sok zöldségnek köszönhetően egészséges és laktató. Egy kevés tejszíntől lesz igazán krémes.

husgombocleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretnéd változatosan elkészíteni a leveseket, ezt a zöldséges húsgombóclevest próbáld ki. Ha van otthon házi alapleved, azt használd hozzá, de ha nincs, leveskocka is megteszi ízesítésnek. A gombócokat készítheted szárnyasból vagy sertésből is, amit szeretsz.

Zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók 4 személyre

A húsgombóchoz

  • 20 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 0.5 reszelt hagyma
  • bors

A leveshez

  • 1 l alaplé
  • 1 dl tejszín
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 0.5 hagyma
  • 0.5 kis fej zeller
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Először a gombócokat készítsd el. A darált húst keverd el a reszelt hagymával, a zúzott fokhagymagerezddel, a sóval, a borssal és a pirospaprikával. Gyúrd alaposan össze, és formálj belőle gombócokat. A hagyma másik felét aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Közben pucold meg és szeleteld fel a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert. Dobd a zöldségeket a hagymára, pirítsd őket néhány percig, majd öntsd fel alaplével. Ha felforrt, tedd bele a húsgombócokat is, és 30 perc alatt kis lángon főzd össze a levest. A végén csorgasd bele a tejszínt is, forrald össze, és szórd meg petrezselyemmel.

A húsgombócok a tésztával is nagyon jól működnek, így hamar kész a finom és laktató ebéd vagy vacsora.

Ezt is szeretjük