
Selymes, könnyű újkrumplikrémleves reszelt sajttal: rozmaring és kakukkfű is fő benne
Selymes krémlevest is főzhetsz a friss, zamatos újkrumpliból. Ne spórold ki belőle a zöldfűszereket!


A zamatos, fűszeres újkrumplikrémleveshez a krumplit ne hámozd meg, csak jó alaposan mosd meg, és kapargasd le a héját. Vajon párolt újhagymás alapon főzve könnyű, tavaszias bevezetője lehet az ebédnek.
Újkrumplikrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg újkrumpli
- 3 újhagyma
- 3 szál kakukkfű
- 2 babérlevél
- 1.5 dl tejszín
- 1 szál rozmaring
- 1 l alaplé
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A krumpliról kapard le a héját, és kockázd fel. A vajat és az olajat egy lábosban olvaszd össze, add hozzá a hagyma felkarikázott fehér részét, és párold puhára. Add hozzá a babérleveleket, az egészben hagyott rozmaring- és kakukkfűágakat, sózd, borsozd, forgasd bele a krumplit, fedő alatt párold néhány percig, majd öntsd fel az alaplével. Főzd nagyjából 25 percig, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor halászd ki belőle a babérlevelet és a zöldfűszereket, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd a levest. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és forrald össze. A sajtot reszeld meg, minden tányér aljába tegyél belőle ízlés szerinti mennyiséget, és kanalazd rá a forró levest.
Tavasszal, nyáron rengeteg friss zöldségből készíthetsz vitamindús ételt: ennek a spárgakrémlevesnek is nehéz lesz ellenállni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept