A hagyományos frankfurti leves receptje: segít a másnapos gyomron
A gazdag, sűrű frankfurti leves kifejezetten jólesik, ha a szilveszteri bulin túl sokszor koccintottál.

frankfurti-leves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kelkáposztát a frankfurti levesben akkor is megeszed, ha amúgy nem rajongsz érte. Buli után különösen jól jön, hisz megnyugtatja a gyomrot, segít elviselhetőbbé tenni a másnapot. Érdemes krumplival gazdagítani, míg virsliből jó minőségűt válassz. 

Frankfurti leves receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 4 db virsli
  • 3 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál kömény
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát vékonyan szeleteld fel, mosd meg, és rakd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tedd hozzá a kis darabokra vágott krumplit. Amikor felforr, ízesítsd sóval, borssal. Fedő alatt főzd 30-40 percig. Közben add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a vöröshagymát, a köményt és a majoránnát.
Amikor minden puha, mehet hozzá a karikákra szelt virsli. Közben a tejfölt, a lisztet, a pirospaprikát és két merőkanálnyi főzőlevet keverj simára, öntsd a leveshez, és alaposan keverd el. Forrald össze pár perc alatt, majd kóstold meg. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Tálaláskor még tehetsz hozzá tejfölt is.
A krumplileves minden formában finom. Hogy ne und meg, több variációt is mutatunk.  

Ezt is szeretjük