Illatos bazsalikomos cukkinikrémleves: könnyű nyári fogás kevés munkával
Úgy az igazi a bazsalikomos cukkinikrémleves, ha friss zöldfűszert használsz hozzá.

- A ’90-es években minden szupermodell ilyen sminket viselt: könnyű elkészíteni, ha követed a lépéseket »
- Nincs nőiesebb a kis fekete ruhánál, nehéz hibázni vele: nem kelt komor hatást, ha így viseled »
- Az ősz haj festése macerás, de könnyen elkerülhető a kudarc: 6 tipp, hogy fodrász nélkül is szép legyen az eredmény »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
A bazsalikomos cukkinikrémleves könnyű, illatos, hamisítatlan nyári fogás. Használj hozzá friss zöldfűszereket. Ebbe a változatba semmilyen zsiradék nem kerül, így nem csak finom, hanem valóban alig tartalmaz kalóriát.
Bazsalikomos cukkinikrémleves
Hozzávalók 3 személyre
- 6 bazsalikomlevél + néhány a díszítéshez
- 2 közepes cukkini
- 2 dl tejszín
- 1 póréhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A póréhagymát karikázd fel, öntsd fel egy deci vízzel, és kezdd el kis lángon puhára párolni. Közben a cukkinit mosd meg, kockázd fel, és add a már puha póréhoz. Önts hozzá még annyi vizet, amennyi ellepi, sózd, borsozd, és főzd puhára az egészet nagyjából tíz perc alatt. Amikor megfőtt, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt és az apróra vágott, friss bazsalikomleveleket, és forrald össze néhány perc alatt. Tálaláskor a tetejét egészben hagyott bazsalikomlevelekkel díszítheted.
Ha olyan nyári levesre vágysz inkább, amihez még a tűzhelyt sem kell bekapcsolnod, ezt a krémes őszibaracklevest neked találták ki.
Még több recept