Gőzölgő zöldségleves májgombóccal: nem esik szét, és nem lesz kemény a levesbetét
A májgombóccal dúsított zöldségleves finom, tápláló, és tele van vitaminnal.

- Halványítja a mimikai ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt: kíméletes lézeres bőrmegújító kezelés, ami nyáron is elvégezhető »
- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Legjobb, ha előre elkészített alaplevet használsz a zöldségleveshez, ebben ugyanis benne van a zöldségekből kifőtt összes vitamin, aminek nagy hasznát veszed a megfázásos időszakban. A máj az egyik legjobb vasforrás, ezért érdemes rendszeresen fogyasztanod belőle.
Zöldségleves májgombóccal
Hozzávalók
A leveshez
- 2 szál zellerzöld
- 2 db sárgarépa
- 1.5 l alaplé
- 1 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- 0.5 zellergumó
- bors
- olaj
- só
A májgombóchoz
- 15 dkg máj
- 1 db tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kávéskanál vöröshagymakrém
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A leveshez a hagymát hámozd meg, vágd apróra, és kevés olajon párold üvegesre. Közben a zöldségeket is tisztítsd meg, szeleteld fel, alaposan mosd át, majd dobd a hagymára, és kevergetve pirítsd őket néhány percig. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, add hozzá az egészben hagyott zellerzöldet, és kis lángon főzd őket össze.
Miközben a zöldségek puhulnak, készítsd el a gombócokat. A zsemlemorzsát keverd el két evőkanál vízzel. A májat kapargasd meg, keverd el a tojással, a hagymakrémmel, a vízben áztatott zsemlemorzsával és a liszttel. Sózd, borsozd, ízesítsd apróra vágott petrezselyemmel. Nedves kiskanállal tegyél a keverékből egy keveset a forrásban lévő levesbe. Ha szétesik, még egy kevés lisztet adj a tésztához, ha egyben maradt, kiskanalanként adagold bele a masszát, és főzd a gombócokat puhára. A főzés utolsó perceiben szórd meg a levest petrezselyemmel. Tálalás előtt a zellerzöldet halászd ki belőle.
Ugyanígy a gyerekek örök kedvencét, a daragaluskát is beleszaggathatod.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept