Sűrű, selymes vöröslencse-krémleves: tartalmas, melengető fogás
A sűrű vöröslencse-krémleves lelkét a gazdag fűszerezés adja, ettől lesz egzotikus és pikáns.

voroslencse kremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy amikor a bibliai történetben Ézsau eladta az elsőszülöttségi jogát egy tál lencséért Jákobnak, akkor valami hasonló ételt kapott cserébe? Ez a gazdagon fűszerezett leves tényleg annyira finom, hogy egy gyenge pillanatában úgy tűnhetett, megérte a csere.

Fűszeres vöröslencse-krémleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg vörös lencse
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 teáskanál édes pirospaprika
  • 1.5 l zöldségalaplé
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl kókusztej
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál csípős pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • olaj
  • zöldhagyma a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát olajon futtasd meg. Ha már puha, add hozzá az átnyomott fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig, majd keverd bele a meghámozott, kockákra vágott krumplit és a lencsét, öntsd fel alaplével, enyhén sózd meg, és főzd őket puhára. Közben a fűszereket - a háromféle paprikát, a gyömbért, a kurkumát, a borsot és a köményt - öntsd egy tapadásmentes kis serpenyőbe, és egy-két perc alatt pirítsd meg őket. Kanalazd rá a paradicsompürét is, forrald össze, és öntsd a puhuló lencséhez és krumplihoz. Ha már megfőttek, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. A lábosban öntsd fel kókusztejjel, és forralj rajta még egy utolsót. Tálaláskor apóra vágott zöldhagymával szórhatod meg minden adag tetejét.
 

Sok-sok zöldség felhasználásával igazán gazdag vörös lencsés rakottast is készíthetsz.

Ezt is szeretjük