Selymes, tejszínes eperkrémleves: jól behűtve a legfinomabb

A hideg, tejszínes eperkrémleves édes ízével akár desszertként is működik.

eperkremleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó idő a hideg gyümölcslevesek szezonját is elhozza. A tejszínes eperkrémleves selymes, a sok gyümölcsnek köszönhetően édes, és annyira finom, hogy leginkább egy nagy tál fagyira emlékeztet. Meg finomabb, ha néhány szép mentalevelet is turmixolsz hozzá.

Hideg, tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg eper
  • 5 mentalevél
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Az eprek levelét vágd le, a gyümölcsöket alaposan mosd meg, és egészben hagyva, olvasztott vajon kis lángon kezdd el fonnyasztani őket. Amikor elkezdtek levet ereszteni, szórd meg őket a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal, forrald össze, amíg szirupos lesz, és ekkor öntsd fel két deci vízzel. A tejszínt és a tejfölt egy tálban keverd össze, óvatosan csorgasd az eperhez. Dobd hozzá a mentaleveleket, és turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsd.

Eperből kompótot is főzhetsz, ami mennyei kísérője lehet egy hűsítő fagyinak.

Ezt is szeretjük