Tárkonyos karalábéleves sok tejföllel: egyszerűen feldobhatod a hagyományos receptet
Az egyszerű, házias karalábéleves változatosabb lesz, ha egy kis tárkonyt is teszel hozzá.

- Felélénkül a bőr és csökken a puffadás, ha így mosol arcot: ezt tedd, és ragyogni fogsz »
- 6 nőies nyári szett, amiben jól mutat a szalmatáska: ez a szezon legmutatósabb kiegészítője »
- Katalin hercegnét az egyik legszebb ruhájában örökítették meg a festményen: a híres kreáció úgy ragyog, mint a smaragd »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Megszokott, szeretett, mégis újszerű recept a tárkonyos karalábéleves, ami könnyed bevezetője lehet bármilyen ebédnek. Akkor a legfinomabb, ha nem spórolod ki belőle a tejfölt sem. A tárkonyt mindig a főzés legvégén add hozzá.
Tejfölös, tárkonyos karalábéleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 karalábé
- 2 sárgarépa
- 1 hagyma
- 1 l alaplé
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál tárkony
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és kevés olajon párold üvegesre. Amikor megpuhult, add hozzá a megpucolt, felkarikázott répát, és együtt pirítsd egy-két percig. Ez nagyon jól kihozza a répa zamatát. Öntsd fel alaplével, dobd bele a szintén megpucolt, felkockázott karalábét, ízesítsd sóval és borssal, és kis lángon kezdd el főzni. Amikor a zöldségek megpuhultak, a tejfölt keverd el a liszttel és egy kiskanál levessel, és ezzel sűrítsd be. Szórd meg tárkonnyal, forralj rajta egyet, és már tálalhatod is.
Ha ízlett, kóstold meg a házias, zöldséges karfiollevest is!
Még több recept