Tárkonyos karalábéleves sok tejföllel: egyszerűen feldobhatod a hagyományos receptet
Az egyszerű, házias karalábéleves változatosabb lesz, ha egy kis tárkonyt is teszel hozzá.

karalabeleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megszokott, szeretett, mégis újszerű recept a tárkonyos karalábéleves, ami könnyed bevezetője lehet bármilyen ebédnek. Akkor a legfinomabb, ha nem spórolod ki belőle a tejfölt sem. A tárkonyt mindig a főzés legvégén add hozzá.

Tejfölös, tárkonyos karalábéleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 karalábé
  • 2 sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 1 l alaplé
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál tárkony
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és kevés olajon párold üvegesre. Amikor megpuhult, add hozzá a megpucolt, felkarikázott répát, és együtt pirítsd egy-két percig. Ez nagyon jól kihozza a répa zamatát. Öntsd fel alaplével, dobd bele a szintén megpucolt, felkockázott karalábét, ízesítsd sóval és borssal, és kis lángon kezdd el főzni. Amikor a zöldségek megpuhultak, a tejfölt keverd el a liszttel és egy kiskanál levessel, és ezzel sűrítsd be. Szórd meg tárkonnyal, forralj rajta egyet, és már tálalhatod is.

Ha ízlett, kóstold meg a házias, zöldséges karfiollevest is!

Ezt is szeretjük