Fahéjas, tejszínes birsalmakrémleves: pudingporral habarva olyan sűrű

A savanykás, fanyar birsalma remekül harmonizál a fahéjjal és a szegfűszeggel. Pudingos tejszínhabbal sűrítve desszerttel ér fel.

Fahéjas, tejszínes birsalmakrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A birsalmakrémleves sósan, zellerrel, krumplival ugyanolyan finom, mint édesen, a tél kedvenc fűszereivel. A gyümölcs tisztítása nem könnyű, mert elég kemény, és általában vannak benne hibás részek. Ahhoz, hogy a habarás ne legyen csomós, fontos a hőkiegyenlítés. Tehát a pudingporral elkevert tejszínhez adj egy merőkanálnyi főzőlevet. A csodás illata és az íze is csábító. 

Fahéjas, tejszínes birsalmakrémleves

Hozzávalók

  • 1 kg birsalma
  • 15 dkg cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát pucold meg, a hibás részeket távolítsd el, és vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, és önts hozzá annyi vizet, amennyi jól ellepi. Tedd hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a kétféle cukrot, és főzd puhára a birsalmát körülbelül 20 perc alatt. Amikor puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a darabos ízesítőket, öntsd hozzá a citromlevet, majd pépesítsd botmixerrel.

A tejszínt keverd simára a pudingporral, majd adj hozzá kevés főzőlevet, és kis adagokban csorgasd a levesbe. Forrald össze öt-hat perc alatt, majd amikor elég sűrű, leveheted a tűzről. Ha még izgalmasabbá tennéd, akár zöldfűszerrel is megszórhatod tálalás előtt. 
Birsalmából a kompót is isteni, ne sajnáld belőle a fűszereket!

Ezt is szeretjük