Fahéjas, tejszínes birsalmakrémleves: pudingporral habarva olyan sűrű
A savanykás, fanyar birsalma remekül harmonizál a fahéjjal és a szegfűszeggel. Pudingos tejszínhabbal sűrítve desszerttel ér fel.
A birsalmakrémleves sósan, zellerrel, krumplival ugyanolyan finom, mint édesen, a tél kedvenc fűszereivel. A gyümölcs tisztítása nem könnyű, mert elég kemény, és általában vannak benne hibás részek. Ahhoz, hogy a habarás ne legyen csomós, fontos a hőkiegyenlítés. Tehát a pudingporral elkevert tejszínhez adj egy merőkanálnyi főzőlevet. A csodás illata és az íze is csábító.
Fahéjas, tejszínes birsalmakrémleves
Hozzávalók
- 1 kg birsalma
- 15 dkg cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 4 db szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A birsalmát pucold meg, a hibás részeket távolítsd el, és vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, és önts hozzá annyi vizet, amennyi jól ellepi. Tedd hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a kétféle cukrot, és főzd puhára a birsalmát körülbelül 20 perc alatt. Amikor puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a darabos ízesítőket, öntsd hozzá a citromlevet, majd pépesítsd botmixerrel.
A tejszínt keverd simára a pudingporral, majd adj hozzá kevés főzőlevet, és kis adagokban csorgasd a levesbe. Forrald össze öt-hat perc alatt, majd amikor elég sűrű, leveheted a tűzről. Ha még izgalmasabbá tennéd, akár zöldfűszerrel is megszórhatod tálalás előtt.
Birsalmából a kompót is isteni, ne sajnáld belőle a fűszereket!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept