Fahéjas, tejszínes birsalmakrémleves: pudingporral habarva olyan sűrű
A savanykás, fanyar birsalma remekül harmonizál a fahéjjal és a szegfűszeggel. Pudingos tejszínhabbal sűrítve desszerttel ér fel.

birsalmakremleves-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

A birsalmakrémleves sósan, zellerrel, krumplival ugyanolyan finom, mint édesen, a tél kedvenc fűszereivel. A gyümölcs tisztítása nem könnyű, mert elég kemény, és általában vannak benne hibás részek. Ahhoz, hogy a habarás ne legyen csomós, fontos a hőkiegyenlítés. Tehát a pudingporral elkevert tejszínhez adj egy merőkanálnyi főzőlevet. A csodás illata és az íze is csábító. 

Fahéjas, tejszínes birsalmakrémleves

Hozzávalók

  • 1 kg birsalma
  • 15 dkg cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát pucold meg, a hibás részeket távolítsd el, és vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, és önts hozzá annyi vizet, amennyi jól ellepi. Tedd hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a kétféle cukrot, és főzd puhára a birsalmát körülbelül 20 perc alatt. Amikor puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a darabos ízesítőket, öntsd hozzá a citromlevet, majd pépesítsd botmixerrel.

A tejszínt keverd simára a pudingporral, majd adj hozzá kevés főzőlevet, és kis adagokban csorgasd a levesbe. Forrald össze öt-hat perc alatt, majd amikor elég sűrű, leveheted a tűzről. Ha még izgalmasabbá tennéd, akár zöldfűszerrel is megszórhatod tálalás előtt. 
Birsalmából a kompót is isteni, ne sajnáld belőle a fűszereket!

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük