Selymes sárgarépa-krémleves fűszeresen: így jönnek ki legjobban az ízei
Nagyon jól mennek az édeskés sárgarépa-krémleveshez a különböző fűszerek. Még az sem baj, ha kimarad a chili vagy a kurkuma.

sargarepa kremleves 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sárgarépa-krémleves télen-nyáron elkészíthető, egészséges és nagyon finom fogás. A felsorolt fűszereket használd ízlés szerint, ha némelyik kimarad, nem tragédia. Egy kis chili kifejezetten jót tesz neki, de ha gyerekeknek készíted, nyugodtan elhagyhatod. Egy szem krumplitól a leves is selymesebb lesz.

Fűszeres sárgarépa-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 nagy hagyma
  • 1 l alaplé (ha nincs, víz is jó)
  • 1 közepes krumpli
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál friss gyömbér
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • olaj
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát kockázd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Add hozzá az apróra vágott fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd szórd meg a fűszerekkel: a kurkumával, a köménnyel, a gyömbérrel, a borssal és a chilivel. Forgasd össze, majd keverd bele a megpucolt, felkarikázott sárgarépát, és pirítsd addig, amíg a répa kicsit meg nem barnul. Ekkor öntsd fel a vízzel vagy az alaplével. Add hozzá meghámozott, felkockázott krumplit, a szerecsendiót és a babérlevelet, sózd meg, és lassú tűzön főzd az egészet puhára. Ha kész, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd, majd öntsd fel tejszínnel, és egy-két perc alatt forrald össze.

A sárgarépát egészen kreatív módokon használhatod fel, akár egy finom rántott csirke bundájába is reszelhetsz a vitamindús növényből.

Ezt is szeretjük