Gazdag, sűrű gulyásleves sok-sok hússal: ezután tényleg nem hiányzik a második fogás
A sok-sok hússal és zöldséggel főtt gulyásleves akár főételnek is tökéletes.

gulyasleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gulyásleves igazi tartalmas fogás, ami után komolyabb főételre már nincs is szükség, legfeljebb valamilyen könnyű desszertre. Ha sertéscombból készíted, bő egy óra főzés elég is neki. Használhatsz marhalábszárat is, ha azt jobban szereted, de ebben az esetben legalább két és fél-három óra főzési idővel számolj.

Hagyományos gulyásleves

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 50 dkg sertéscomb
  • 5 dl alaplé
  • 4 közepes krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 evőkanál libazsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fehérrépa
  • 1 csokor zellerzöld
  • 0.5 zellergumó
  • 0.5 teáskanál őrölt kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olvasztott zsíron párold puhára. Ha készen van, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, együtt pirítsd egy-két percig, majd húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával, a felvágott paprikával és paradicsommal, majd tedd vissza a tűzre, és közepes lángon főzd addig, amíg a zöldségek összeesnek, és a paradicsom levet ereszt. Közben a húst szabadítsd meg a hártyáitól, és kockázd fel. Add a paradicsomos pörköltalaphoz, és öntsd fel alaplével. Sózd, borsozd, szórd meg őrölt köménnyel, és kezdd el csendesen főzni. Közben a zöldségeket tisztítsd meg, szeleteld fel, és fél óra múlva add a húshoz. A zellerzöldet ne vágd fel, csak mosd meg alaposan, így mehet a levesbe. A krumplit is hámozd meg, kockázd fel, és húsz perc múlva add a zöldségekhez. További negyedórát főzd még addig, amíg minden megpuhul, közben a vizet, ha szükséges, néha pótold. Friss kenyérrel tálald.

Ha mégis ennél utána második fogást, ez a hajtogatott sajtos pogácsa pont megfelelő lehet.

Ezt is szeretjük