Hideg sárgadinnye-krémleves mentával: hűsítő ebéd a kánikulában

A mentás sárgadinnye-krémleves frissítő, hideg bevezetője az ebédnek.

Mentás sárgadinnye-krémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a finom sárgadinnye-krémleves behűtve esik a legjobban. Érdemes egy kevés vaníliás pudingport is adni hozzá, ez nemcsak kellemes ízt kölcsönöz neki, hanem az állagát is selymessé teszi. Ha szereted, a dinnye egy részét ne turmixold le, hanem nyersen keverd majd a már kész leveshez.

Mentás sárgadinnye-krémleves

Hozzávalók

  • 4 mentalevél
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 közepes sárgadinnye
  • 1 l víz
  • 1 káváskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A dinnyét magozd ki, vágd ki a héjából, és kockázd fel. Nagyjából az egyharmadát tedd félre, a többit pedig tedd fel főni a kétféle cukorral, az egészben hagyott mentalevelekkel, a szegfűszeggel, a gyömbérrel, a fahéjjal és annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha már puha, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. A tejszínt keverd el a pudingporral, csorgasd a levesbe, add hozzá a kimaradt dinnyekockákat is, és lassan főzd össze egy percig, amíg a leves besűrűsödik, a gyümölcsdarabok pedig kicsit átmelegszenek benne. Jól behűtve tálald.

Hűsítő gazpacho főzés nélkül: csak turmixold össze a zöldségeket

Egyszerre lehűt és jóllakat ez a fűszeres és tápláló zöldségleves, amelyet szinte semmi munkával készíthetsz el.

Elolvasom
Ezt is szeretjük