
Selymes zöldborsókrémleves: pirított baconnel a tetején még finomabb
A zöldborsókrémleves hamar készen van, és abbahagyhatatlanul finom. Próbáld ki pirított baconnel a tetején!


Ha sósan készíted a zöldborsókrémlevest, nagyon jól megy hozzá egy kevés pirított bacon is. Ehhez a változathoz sűrű görög joghurtot használj. Ha van rá lehetőséged, friss zöldborsóból készítsd, de fagyasztottból is nagyon finom lesz.
Zöldborsókrémleves baconnel
Hozzávalók 2 személyre
- 45 dkg zöldborsó
- 10 dkg vaj
- 6 dl alaplé
- 2.5 szelet bacon
- 2 dl görög joghurt
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
- kevés olaj
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és fonnyaszd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha már puha, add hozzá a borsót is, sózd, borsozd, szórd meg egy pici szerecsendióval, és fedő alatt párold tíz percig. Ezután szórd meg liszttel, öntsd fel az alaplével, és add hozzá a petrezselyemzöldet is. Kézi habverővel kevergesd, hogy a liszt ne csomósodjon be. Ha besűrűsödött, a borsó pedig megpuhult, öntsd hozzá a joghurtot is, és forrald össze. Végül turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd.
A bacont vágd tetszés szerinti szeletekre, kevés olajon pirítsd meg egy serpenyőben, és oszd el az adagok tetején. Frissen tálald.
Itt a tavaszi krémlevesek szezonja! A póréhagyma-krémleves fehérborral készül, és nagyon jól megy hozzá a házi kruton.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept