Selymes zöldborsókrémleves: pirított baconnel a tetején még finomabb
A zöldborsókrémleves hamar készen van, és abbahagyhatatlanul finom. Próbáld ki pirított baconnel a tetején!

zoldborso kremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha sósan készíted a zöldborsókrémlevest, nagyon jól megy hozzá egy kevés pirított bacon is. Ehhez a változathoz sűrű görög joghurtot használj. Ha van rá lehetőséged, friss zöldborsóból készítsd, de fagyasztottból is nagyon finom lesz.

Zöldborsókrémleves baconnel

Hozzávalók 2 személyre

  • 45 dkg zöldborsó
  • 10 dkg vaj
  • 6 dl alaplé
  • 2.5 szelet bacon
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, és fonnyaszd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha már puha, add hozzá a borsót is, sózd, borsozd, szórd meg egy pici szerecsendióval, és fedő alatt párold tíz percig. Ezután szórd meg liszttel, öntsd fel az alaplével, és add hozzá a petrezselyemzöldet is. Kézi habverővel kevergesd, hogy a liszt ne csomósodjon be. Ha besűrűsödött, a borsó pedig megpuhult, öntsd hozzá a joghurtot is, és forrald össze. Végül turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd.
 

A bacont vágd tetszés szerinti szeletekre, kevés olajon pirítsd meg egy serpenyőben, és oszd el az adagok tetején. Frissen tálald.


Itt a tavaszi krémlevesek szezonja! A póréhagyma-krémleves fehérborral készül, és nagyon jól megy hozzá a házi kruton.

Ezt is szeretjük