Erdei gombakrémleves sajttal és tejszínnel: isteni őszi leves hűvösebb napokra

Akkor a legfinomabb a gombakrémleves, ha többféle erdei gombát használsz hozzá.

gombakremleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csiperke-, a laska-, a róka- és a fafülgomba mind különböző zamattal rendelkeznek, és isteni finom levest főzhetsz belőlük, ha mindegyikből egy kicsit teszel hozzá. Reszelt sajttal a legfinomabb, de dúsíthatod kenyérkockákkal is.

Erdei gombakrémleves receptje

Hozzávalók

  • 70 dkg erdei gomba vegyesen (csiperke-, laska-, fafül- és rókagomba)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1.5 l zöldségalaplé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl főzőtejszín
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a gombát és a zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A gomba egynegyedét tedd félre, a többit az átnyomott fokhagymagerezddel együtt add a puha hagymához, és pirítsd néhány percig, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd és lassú tűzön főzd össze az egészet. Ha már puha, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd vissza a lábosba, kanalazz rá tejszínt, forrald össze, végül szórd meg aprított petrezselyemmel. A félretett gombát száraz serpenyőben pirítsd meg, ezzel szórd meg a leves tetejét. Tálaláskor minden tányérba adagolj reszelt sajtot, és erre merd a forró levest.

A gombát változatosan használhatod fel, például mennyei szendvicskrémet is készíthetsz belőle.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük