Erdei gombakrémleves sajttal és tejszínnel: isteni őszi leves hűvösebb napokra

Akkor a legfinomabb a gombakrémleves, ha többféle erdei gombát használsz hozzá.

gombakremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csiperke-, a laska-, a róka- és a fafülgomba mind különböző zamattal rendelkeznek, és isteni finom levest főzhetsz belőlük, ha mindegyikből egy kicsit teszel hozzá. Reszelt sajttal a legfinomabb, de dúsíthatod kenyérkockákkal is.

Erdei gombakrémleves receptje

Hozzávalók

  • 70 dkg erdei gomba vegyesen (csiperke-, laska-, fafül- és rókagomba)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1.5 l zöldségalaplé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl főzőtejszín
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a gombát és a zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A gomba egynegyedét tedd félre, a többit az átnyomott fokhagymagerezddel együtt add a puha hagymához, és pirítsd néhány percig, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd és lassú tűzön főzd össze az egészet. Ha már puha, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd vissza a lábosba, kanalazz rá tejszínt, forrald össze, végül szórd meg aprított petrezselyemmel. A félretett gombát száraz serpenyőben pirítsd meg, ezzel szórd meg a leves tetejét. Tálaláskor minden tányérba adagolj reszelt sajtot, és erre merd a forró levest.

A gombát változatosan használhatod fel, például mennyei szendvicskrémet is készíthetsz belőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük