Fűszeres sajtkrémleves többféle sajtból: laktat, és jól átmelegít
A sajtkrémleves úgy a legfinomabb, ha többféle sajtból készíted.

sajtkremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy hideg téli estén különösen jólesik egy nagy tál melengető sajtkrémleves, amelyet ráadásul nagyon rövid idő alatt összedobhatsz. Ízesítsd fokhagymával, szerecsendióval, ha pedig sok-sok zöldségből készült házi alaplében főzöd meg, abban is biztos lehetsz, hogy a vacsorád nem csak finom, hanem tele is van vitaminnal.

Sajtkrémleves többféle sajtból

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 l alaplé
  • 0.5 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
  • pirított kenyérkockák a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát hámozd meg és aprítsd fel. A vajat olvaszd fel, és fonnyaszd meg rajta a felaprított hagymát. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, kanalazd bele a lisztet, kézi habverővel kevergetve pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel fehérborral. Forrald néhány percig, addig a kétféle sajtot reszeld meg. Amikor a bor egy része már elfőtt, add hozzá az alaplevet, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval. A reszelt sajtból egy keveset tegyél félre, a többit add a leveshez. Amikor a sajt már krémesre olvadt a levesben, öntsd fel tejszínnel, és öt perc alatt forrald össze. Tálaláskor minden adag tetejére szórj a félretett reszelt sajtból. Ha igazán laktató fogásra vágysz, kínálj mellé pirított kenyérkockákat.

Krémlevest megszámlálhatatlan alapanyagból készíthetsz - almával és sütőtökkel is kihagyhatatlan a téli étrendből.

Ezt is szeretjük