Sűrű édesburgonya-krémleves almával és zellerrel: nem csak finom, de tele van vitaminnal

Még finomabb az édesburgonya-krémleves, ha egy kis savanykás almával és zellerszárral ízesíted.

edeskrumpli kremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány éve robbant be Magyarországon az édesburgonya a köztudatba, és nem véletlenül tett szert hamar nagy népszerűségre. A narancssárga színben pompázó zöldség tele van antioxidáns hatású vitaminokkal, rosttal, lassú felszívódású szénhidráttal. Készíthetsz belőle többek között sűrű krémlevest, amelyet almával és zellerszárral dobhatsz fel.

Almás édesburgonya-krémleves

Hozzávalók

  • 30 dkg édesburgonya
  • 7.5 dl alaplé
  • 1 evőkanál rizs
  • 1 közepes alma
  • 1 zellerszár
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 citrom leve
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd húsz percig. Közben aprítsd fel a hagymát, és olajon futtasd meg. Add hozzá a meghámozott, kicsumázott és felkockázott almát és a karikára vágott zellerszárat, és kevergetve párold őket néhány percig. Adagold bele a sült édesburgonyát is, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, adj hozzá rizst és citromlevet, és főzd össze. Ha már minden puha, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel egy kevés tejszínnel, forralj rajta egyet, és már tálalhatod is a melengető télies levest.
 

Az édesburgonya tartalmas köretként is megállja a helyét - próbáld ki baconnel összesütve!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük