Gyors, tárkonyos lencseleves tejfölösen: fillérekből kész van, és nagyon kiadós
A tárkonyos lencseleves sok zöldséggel és tejfölös habarással fő.

tarkonyos lencseleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tárkonyos lencseleves ideális választás arra az esetre, ha lencsét szeretnél enni, de nincs időd órákat várni arra, hogy puhára főjön a bele való füstölt hús. Ez a leves egyszerű zöldségalapléből készül, és tejfölös habarás sűríti. A citrom azonban ebben az esetben is elhagyhatatlan.

Tárkonyos lencseleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg lencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1.5 l alaplé
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét előző este öblítsd le és áztasd be. Másnap kevés olajon fonnyaszt meg az apróra vágott hagymát. Közben a répákat pucold meg és szeleteld fel. Amikor a hagyma már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát és a zöldségeket, együtt pirítsd néhány percig, majd húzd le a tűzről, és hintsd meg pirospaprikával. Add hozzá a lencsét, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, tedd bele a bele a babérlevelet, és forrás után kis lángon 30-40 perc alatt főzd puhára.

Amikor a lencse már megfőtt, a tejfölt keverd el a liszttel és egy-két evőkanállal a főzőléből. Ezzel sűrítsd be a levest. Ha kézi habverővel kevergeted, nem lesz csomós. A végén add hozzá a tárkonyt  és ízlés szerinti mennyiségben citromlevet is, majd forrald össze.

Lencséből egyben sült fasírtot is készíthetsz, ami akár az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük