Sűrű csicseriborsó-krémleves: hús nélkül is nagyon laktató
A csicseriborsó-krémleves melengető és laktató bevezetője az ebédnek vagy a vacsorának.

csicseriborso kremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Konzervből pillanatok alatt elkészül a csicseriborsó-krémleves, amit izgalmas fűszerekkel tehetsz még ellenállhatatlanabbá. Önmagában is nagyon finom, de a fokhagymás pirítós is remekül megy hozzá.

Csicseriborsó-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 doboz csicseriborsó-konzerv
  • 1.5 l alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors
  • olívaolaj
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát olajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, ezzel is pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a füstölt paprikával és a lecsepegtetett csicseriborsóval. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a kockákra vágott krumplit, facsard bele a citromlevet, és nagyjából húsz perc alatt főzd össze. Ha szereted az erőset, egy leheletnyi chilit is adhatsz hozzá. Utána pépesítsd turmixgépben vagy botmixerrel. Ha szereted, előtte néhány szem csicseriborsót ki is halászhatsz a fazékból, így egy kicsit darabos lesz a leves.

Az intenzív ízű csicseriborsó-curry is teljes értékű ebéd akár hús nélkül is.

Ezt is szeretjük