Sűrű csicseriborsó-krémleves: hús nélkül is nagyon laktató

A csicseriborsó-krémleves melengető és laktató bevezetője az ebédnek vagy a vacsorának.

Csicseriborsó-krémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Konzervből pillanatok alatt elkészül a csicseriborsó-krémleves, amit izgalmas fűszerekkel tehetsz még ellenállhatatlanabbá. Önmagában is nagyon finom, de a fokhagymás pirítós is remekül megy hozzá.

Csicseriborsó-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 doboz csicseriborsó-konzerv
  • 1.5 l alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors
  • olívaolaj
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát olajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, ezzel is pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a füstölt paprikával és a lecsepegtetett csicseriborsóval. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a kockákra vágott krumplit, facsard bele a citromlevet, és nagyjából húsz perc alatt főzd össze. Ha szereted az erőset, egy leheletnyi chilit is adhatsz hozzá. Utána pépesítsd turmixgépben vagy botmixerrel. Ha szereted, előtte néhány szem csicseriborsót ki is halászhatsz a fazékból, így egy kicsit darabos lesz a leves.

Szaftos, fűszeres curry egyszerűen: húsmentes változatot mutatunk

A currynek millió változata létezik, kezdve a kevésbé intenzív japán verzióktól a tejszínes, illatos thai csodákon át az extrém fűszeres és aromás indiai különlegességekig. Egy dologban azonban mind hasonlítanak: egyetlen kóstolás biztos nem elég belőlük.

Elolvasom
Ezt is szeretjük