
Sűrű és selymes sárgarépa-krémleves: reszelt narancshéjtól olyan illatos
Ez a selymes, narancsos sárgarépa-krémleves édeskés, illatos, és igazi tavaszi hangulatba hoz.


A narancsos sárgarépa-krémleves lelke a reszelt narancshéj mellett a házi alaplé, amit elkészíthetsz csontos húsokból vagy kizárólag zöldségekkel is. Ezek hiányában a leveskocka is megteszi, de a leves vitamintartalma akkor alacsonyabb lesz.
Narancsos sárgarépa-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sárgarépa
- 1 l alaplé
- 1 hagyma
- 1 közepes krumpli
- 1 kis zellergumó
- 1 narancs
- 1 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A répákat és a zellert pucold meg és szeletelt fel. Az olajon futtasd meg a felaprított hagymát, majd add hozzá a zöldségeket, és kevergetve egy-két perc alatt pirítsd meg őket. Így adják ki igazán jól az ízeiket. A megpirított zöldségeket öntsd fel alaplével, szórd meg kakukkfűvel, sóval és borssal, és reszeld hozzá a narancshéjat. Adj hozzá egy megpucolt, felkockázott krumplit, és fél óra alatt főzd össze az egészet.
Amikor minden hozzávaló megpuhult, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd a levest. Kanalazd vissza a fazékba, öntsd fel tejszínnel és egy fél narancs kifacsart levével, és forrald össze.
A vöröslencse-krémleves is télen-nyáron elkészíthető, fűszeres, selymes fogás.
- sárgarépa
- leves
- krémleves
- sárgarépa-krémleves
- reszelt narancshéj
- narancsos sárgarépa-krémleves
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept