Sűrű és selymes sárgarépa-krémleves: reszelt narancshéjtól olyan illatos

Ez a selymes, narancsos sárgarépa-krémleves édeskés, illatos, és igazi tavaszi hangulatba hoz.

Narancsos sárgarépa-krémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A narancsos sárgarépa-krémleves lelke a reszelt narancshéj mellett a házi alaplé, amit elkészíthetsz csontos húsokból vagy kizárólag zöldségekkel is. Ezek hiányában a leveskocka is megteszi, de a leves vitamintartalma akkor alacsonyabb lesz.

Narancsos sárgarépa-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 l alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 1 kis zellergumó
  • 1 narancs
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A répákat és a zellert pucold meg és szeletelt fel. Az olajon futtasd meg a felaprított hagymát, majd add hozzá a zöldségeket, és kevergetve egy-két perc alatt pirítsd meg őket. Így adják ki igazán jól az ízeiket. A megpirított zöldségeket öntsd fel alaplével, szórd meg kakukkfűvel, sóval és borssal, és reszeld hozzá a narancshéjat. Adj hozzá egy megpucolt, felkockázott krumplit, és fél óra alatt főzd össze az egészet.

Amikor minden hozzávaló megpuhult, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd a levest. Kanalazd vissza a fazékba, öntsd fel tejszínnel és egy fél narancs kifacsart levével, és forrald össze.

Fűszeres, krémes vöröslencse-leves: egyszerűen készül az ízletes fogás

A selymes krémleves egyszerűen készül, különleges zamatát a fűszereknek köszönheti, ha teheted, használj friss mentát, attól lesz igazán finom.

Elolvasom
Ezt is szeretjük