Vöröskáposzta-krémleves pillanatok alatt: kis krumplitól lesz selymes az állaga

A selymes vöröskáposzta-krémleves tej és liszt nélkül készül.

Vöröskáposzta-krémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vöröskáposzta-krémleves olcsó, tele van vitaminnal, hamar készen van, ráadásul a színe is gyönyörű. Kevés hozzávalóból készül, amelyek lehet, hogy bevásárlás nélkül is megtalálhatók a kamrádban vagy a hűtőben.

Vöröskáposzta-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg vörös káposzta
  • 2 krumpli
  • 1 kis lila hagyma
  • 1 l alaplé
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát gyaluld le, vagy vágd vékony csíkokra. A krumplit hámozd meg és kockázd fel.

A hagymát aprítsd fel, és olajon futtasd meg. Add hozzá a káposztát és a krumplit, sózd, borsozd, öntsd fel annyi alaplével, amennyi pont ellepi, és nagyjából 25 perc alatt főzd az egészet puhára. Pürésítsd turmixgépben vagy botmixerrel.

Tálald pirítóssal vagy házi krutonnal.

Olcsó és nagyon laktató káposztás lepény – A tészta joghurttól lesz szaftos és könnyű

Kirándulások és piknikek tökéletes elemózsiája, a tészta jól bírja a csomagolást, nem szárad ki, puha, szaftos és nagyon ízletes marad.

Elolvasom
Ezt is szeretjük