Villámgyors grízgombócleves alapléből: a mai gyerekek is imádni fogják
Ha van otthon alapleved, pillanatok alatt az asztalra varázsolhatod a grízgombóclevest.
Összesen 105 találat.
Ha van otthon alapleved, pillanatok alatt az asztalra varázsolhatod a grízgombóclevest.
A mediterrán marhahúslevesben minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
A tárkonyos húsgombócleves vitamindús és kiadós bevezetője lehet az ebédnek.
Akkor a legfinomabb a sajtkrémleves, ha jó sűrűre főzöd, először vajas alapon futtatod meg hozzá a lisztet.
Karfiolból, kelbimbóból és répából isteni finom és vitamindús téli zöldséglevest dobhatsz össze.
Sokkal finomabbak lesznek a levesek, főzelékek és a mártások, ha házi zöldségalapléből készíted őket.
A fokhagymakrémleves olcsó, pillanatok alatt készen van, ráadásul gluténmentes formában is elkészítheted.
A sertéskarajhoz nagyon jól megy az illatos narancs, vajban sütve pedig még omlósabb lesz.
A skandinávoknak is megvan a maguk karácsonyi halászleve: tejszínnel, lazaccal és garnélarákkal készül náluk az ünnepi fogás.
Még finomabb a sütőtök-krémleves, ha levesbetétnek vajgaluskát főzöl bele.
Ez a tejszínes gombaleves tényleg villámgyorsan megvan, így ideális választás arra az esetre, ha nagyon éhes vagy.
A legfinomabb csirkepaprikás sokáig fő, de minden belefektetett perc megéri.
Még finomabb a klasszikus zöldségleves, ha levesbetétként sajtgombócot főzöl hozzá.
A póréhagyma-krémleves olcsó, finom, és jól átmelegít a hűvösebb estéken.
A rozmaringos répakrémleves egyszerűen készül, és ellenállhatatlanul finom. Külön jót tesz neki egy kevés reszelt gyömbér.
Az olasz zöldségleves, vagyis a ribollita olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.
A sárgaborsóleves elkészítése pofonegyszerű, ráadásul liszt sem kell hozzá, anélkül is elég sűrű lesz.
A tejszínes szósszal nyakon öntött, klasszikus töltött karalábé úgy telít el, hogy közben semmiképp nem hizlal.
A csicseriborsó-krémleves melengető és laktató bevezetője az ebédnek vagy a vacsorának.
A nyárias rizses húsban a csirkemell mellett sokféle színes zöldség is helyet kap.
A hűsítő és savanykás joghurtos zöldbablevest zöld és sárga hüvelyű babból egyaránt készítheted.
A sűrű, házias csirkeaprólék-leves a nyári melegben is jólesik.
A karalábéleves citromos ízesítéssel, sokféle zöldséggel igazán frissítő és vitamindús.
A frissen fejtett zöldborsóból fantasztikusan finom, frissítő leves készülhet. Grízgaluskával főzve még tartalmasabb.
A húsgombócleves a sok zöldségnek köszönhetően egészséges és laktató. Egy kevés tejszíntől lesz igazán krémes.
Az olasz paradicsomleves a magyartól eltérően inkább sós, és zöldfűszerek adják meg a karakterét.
A fűszeres rizzsel töltött paradicsom mellől tényleg nem hiányzik a hús. Szép nagy, érett példányokat válassz hozzá.
A spárgakrémleves könnyű, egészséges tavaszi fogás. Készítsd házi krutonnal!
A vajas szószban sült, ropogós csirkecomboknak senki sem tud ellenállni.
A vajas, tejszínes szószban készült svéd húsgombóc igazi csemege azoknak, akik szeretik az északi népek különlegességeit.