Selymes, könnyű spárgakrémleves: így lesz ropogós a házi kruton
A selymes spárgakrémleves könnyű, egészséges tavaszi fogás. Készítsd házi krutonnal!

spargakremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem tart már sokáig a szezon, ezért készíts spárgakrémlevest, amíg lehet! Ha krumplival sűríted, liszt nélkül is selymes lesz. Ha van otthon száraz kenyér, krutont is alig néhány perc munkával összedobhatsz, és azzal még tartalmasabb.

Spárgakrémleves krutonnal

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez

  • 50 dkg zöld spárga
  • 7 dl alaplé
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 közepes krumpli
  • 1 hagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors

A krutonhoz

  • 15 dkg száraz kenyér
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy lábosban olvaszd fel, és párold rajta üvegesre a hagymát. A spárga széleit vágd le, a szárát darabold fel. A krumplit hámozd meg, és vágd kocákra. A spárgát és a krumplit forgasd meg a megpárolt hagymán, majd öntsd fel az egészet az alaplével. Sózd, borsozd, szórd meg kis szerecsendióval, és lassú tűzön főzd addig, amíg a spárga és a krumpli is megpuhul. Ekkor pürésítsd botmixerrel, vagy turmixgépben, majd öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

A krutonhoz a száraz kenyeret kockázd fel. Még jobb, ha eleve felkockázva szárítottad ki. Egy kis serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, nyomd hozzá a fokhagymagerezdet, majd a keveréket forgasd össze a kenyérdarabokkal. Oszd el őket egy tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást, és told 200 fokos sütőbe tíz percre, amíg ropogósra pirulnak.

Leveles tésztába is burkolhatod a spárgát, így egészséges és nagyon finom nassonlivalót tehetsz az asztalra.

Ezt is szeretjük