Kiadós rizses hús nyári zöldségekkel: a klasszikus fogás könnyebb változata
A nyárias rizses húsban a csirkemell mellett sokféle színes zöldség is helyet kap.

nyari rizses hus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyszerű elven készülő, fenséges és kiadós egytálétel a nyári rizses hús, amelybe sárgarépa és kápia paprika is kerül. Mivel csirkéből készül, hamar meg is fő. Házi alaplével a legjobb, de ha nincs otthon olyanod eltéve, leveskockát is használhatsz.

Nyári rizses hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 5 dl alaplé
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre rizs
  • 1 sárgarépa
  • 1 kápia paprika
  • 0.5 kávéskanál cayenne-bors
  • 0.5 petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, forgasd össze sóval, borssal és olívaolajjal, és fél órára tedd félre, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe. Addig a zöldségeket pucold meg és aprítsd fel. Az újhagyma fehér szárát vágd karikákra. A húst közepes lángon süsd fehéredésig. Ha már puha, add hozzá a paprikát, a répát, az újhagymát, a zúzott fokhagymát és a rizst. Öntsd fel alaplével, szórd meg Cayenne-borssal, és kis lángon, lefedve gyöngyöztesd addig, amíg az összes levet magába szívja, a zöldségek pedig megpuhulnak. Időnként kóstold meg, és ha szükségesnek érzed, még sózd, borsozd. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Hasonló, de húsmentes fogás a zöldséges bulgur: már a látványával elkápráztat.

Ezt is szeretjük