Kiadós rizses hús nyári zöldségekkel: a klasszikus fogás könnyebb változata
A nyárias rizses húsban a csirkemell mellett sokféle színes zöldség is helyet kap.
Egyszerű elven készülő, fenséges és kiadós egytálétel a nyári rizses hús, amelybe sárgarépa és kápia paprika is kerül. Mivel csirkéből készül, hamar meg is fő. Házi alaplével a legjobb, de ha nincs otthon olyanod eltéve, leveskockát is használhatsz.
Nyári rizses hús
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg csirkemellfilé
- 5 dl alaplé
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 bögre rizs
- 1 sárgarépa
- 1 kápia paprika
- 0.5 kávéskanál cayenne-bors
- 0.5 petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, forgasd össze sóval, borssal és olívaolajjal, és fél órára tedd félre, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe. Addig a zöldségeket pucold meg és aprítsd fel. Az újhagyma fehér szárát vágd karikákra. A húst közepes lángon süsd fehéredésig. Ha már puha, add hozzá a paprikát, a répát, az újhagymát, a zúzott fokhagymát és a rizst. Öntsd fel alaplével, szórd meg Cayenne-borssal, és kis lángon, lefedve gyöngyöztesd addig, amíg az összes levet magába szívja, a zöldségek pedig megpuhulnak. Időnként kóstold meg, és ha szükségesnek érzed, még sózd, borsozd. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Hasonló, de húsmentes fogás a zöldséges bulgur: már a látványával elkápráztat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept