Vajon sült omlós sertéskaraj naranccsal: téli hangulatú, illatos ebéd

A sertéskarajhoz nagyon jól megy az illatos narancs, vajban sütve pedig még omlósabb lesz.

serteskaraj narancsos
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az omlós, narancsos sertéskaraj gyorsan elkészülő, pazar téli ebéd vagy vacsora lehet. Még finomabb, ha a húsra vajon sütsz kérget.

Narancsos sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1.5 dl alaplé
  • 1 hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéskarajt klopfold ki, és szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal. Egy serpenyőben olvassz vajat, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget a hús mindkét oldalára, és szedd ki. 

A hagymát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyiknek a hús pirult, szükség esetén még egy kis vaj hozzáadásával párold a hagymát puhára. A narancsot közben hámozd meg, a hártyáit húzd le, a gyümölcsöt darabold fel. Add a puha hagymához, öntsd fel alaplével, tedd vissza bele a húsokat, és letakarva tíz perc alatt párold omlósra az egészet.

A sült édesburgonyát is jól feldobhatod naranccsal.

Ezt is szeretjük