Vajon sült omlós sertéskaraj naranccsal: téli hangulatú, illatos ebéd
A sertéskarajhoz nagyon jól megy az illatos narancs, vajban sütve pedig még omlósabb lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
Ez az omlós, narancsos sertéskaraj gyorsan elkészülő, pazar téli ebéd vagy vacsora lehet. Még finomabb, ha a húsra vajon sütsz kérget.
Narancsos sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 narancs
- 2 evőkanál vaj
- 1.5 dl alaplé
- 1 hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéskarajt klopfold ki, és szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal. Egy serpenyőben olvassz vajat, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget a hús mindkét oldalára, és szedd ki.
A hagymát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyiknek a hús pirult, szükség esetén még egy kis vaj hozzáadásával párold a hagymát puhára. A narancsot közben hámozd meg, a hártyáit húzd le, a gyümölcsöt darabold fel. Add a puha hagymához, öntsd fel alaplével, tedd vissza bele a húsokat, és letakarva tíz perc alatt párold omlósra az egészet.
A sült édesburgonyát is jól feldobhatod naranccsal.
Még több recept