Vajon sült omlós sertéskaraj naranccsal: téli hangulatú, illatos ebéd
A sertéskarajhoz nagyon jól megy az illatos narancs, vajban sütve pedig még omlósabb lesz.

serteskaraj narancsos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az omlós, narancsos sertéskaraj gyorsan elkészülő, pazar téli ebéd vagy vacsora lehet. Még finomabb, ha a húsra vajon sütsz kérget.

Narancsos sertéskaraj

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 2 narancs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1.5 dl alaplé
  • 1 hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéskarajt klopfold ki, és szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal. Egy serpenyőben olvassz vajat, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget a hús mindkét oldalára, és szedd ki. 

A hagymát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyiknek a hús pirult, szükség esetén még egy kis vaj hozzáadásával párold a hagymát puhára. A narancsot közben hámozd meg, a hártyáit húzd le, a gyümölcsöt darabold fel. Add a puha hagymához, öntsd fel alaplével, tedd vissza bele a húsokat, és letakarva tíz perc alatt párold omlósra az egészet.

A sült édesburgonyát is jól feldobhatod naranccsal.

Ezt is szeretjük