Vajon sült omlós sertéskaraj naranccsal: téli hangulatú, illatos ebéd
A sertéskarajhoz nagyon jól megy az illatos narancs, vajban sütve pedig még omlósabb lesz.
Ez az omlós, narancsos sertéskaraj gyorsan elkészülő, pazar téli ebéd vagy vacsora lehet. Még finomabb, ha a húsra vajon sütsz kérget.
Narancsos sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 narancs
- 2 evőkanál vaj
- 1.5 dl alaplé
- 1 hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéskarajt klopfold ki, és szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal. Egy serpenyőben olvassz vajat, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget a hús mindkét oldalára, és szedd ki.
A hagymát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyiknek a hús pirult, szükség esetén még egy kis vaj hozzáadásával párold a hagymát puhára. A narancsot közben hámozd meg, a hártyáit húzd le, a gyümölcsöt darabold fel. Add a puha hagymához, öntsd fel alaplével, tedd vissza bele a húsokat, és letakarva tíz perc alatt párold omlósra az egészet.
A sült édesburgonyát is jól feldobhatod naranccsal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept