Laktató zöldségleves, ahogy az olaszok készítik: teljesen vegán, de mindenki imádni fogja

Az olasz zöldségleves, vagyis a ribollita olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.

Olasz zöldségleves (ribollita)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ribollita nevű olasz zöldségleves szülőhazája Toszkána, ahol a sok napsütésnek köszönhetően rengeteg friss, vitamindús zöldség terem. Itthoni alapanyagokból is tökéletesre készítheted ezt a sűrű fogást, ami után talán már nem is fogtok másodikat kívánni.

Olasz zöldségleves (ribollita)

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg fehérbab
  • 4 olajos aszalt paradicsom
  • 4 babérlevél
  • 4 bazsalikomlevél
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis zellergumó
  • 1 lila hagyma
  • 1 alaplé
  • 1 hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A babot előző este áztasd be. Másnap a lila hagymát vágd apróra, és olívaolajon párold üvegesre. Közben tisztítsd meg és szeleteld fel a fokhagymát, az olajos paradicsomot és a zöldségeket is, tedd őket a puha lila hagymára, és pirítsd meg néhány perc alatt. Öntsd rájuk a paradicsomkonzervet, nyomkodd össze a paradicsomokat, majd öntsd fel az alaplével. Kanalazd hozzá a lecsepegtetett babot, dobd bele a babérlevelet és az egészben hagyott zellerszárakat, sózd, borsozd, fűszerezd csíkokra vágott friss bazsalikommal, és lassú tűzön egy óra alatt főzd össze. Tálalás előtt a zellerszárakat halászd ki belőle.

30 perces, tejszínes gombaleves: tartalmas, őszköszöntő fogás

A tartalmas gombaleves pillanatok alatt elkészül, mely selymes textúrájával és karakteres zamatával rabul ejt.

Elolvasom
Ezt is szeretjük