Laktató zöldségleves, ahogy az olaszok készítik: teljesen vegán, de mindenki imádni fogja
Az olasz zöldségleves, vagyis a ribollita olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.
![Olasz zöldségleves (ribollita)](https://kep.index.hu/1/0/4557/45576/455760/45576022_4c93c3d56af38c3f1134a0b08e00e6ed_wm.jpg)
A ribollita nevű olasz zöldségleves szülőhazája Toszkána, ahol a sok napsütésnek köszönhetően rengeteg friss, vitamindús zöldség terem. Itthoni alapanyagokból is tökéletesre készítheted ezt a sűrű fogást, ami után talán már nem is fogtok másodikat kívánni.
Olasz zöldségleves (ribollita)
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg fehérbab
- 4 olajos aszalt paradicsom
- 4 babérlevél
- 4 bazsalikomlevél
- 2 szál zellerzöld
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis zellergumó
- 1 lila hagyma
- 1 alaplé
- 1 hámozottparadicsom-konzerv
- 1 duci gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A babot előző este áztasd be. Másnap a lila hagymát vágd apróra, és olívaolajon párold üvegesre. Közben tisztítsd meg és szeleteld fel a fokhagymát, az olajos paradicsomot és a zöldségeket is, tedd őket a puha lila hagymára, és pirítsd meg néhány perc alatt. Öntsd rájuk a paradicsomkonzervet, nyomkodd össze a paradicsomokat, majd öntsd fel az alaplével. Kanalazd hozzá a lecsepegtetett babot, dobd bele a babérlevelet és az egészben hagyott zellerszárakat, sózd, borsozd, fűszerezd csíkokra vágott friss bazsalikommal, és lassú tűzön egy óra alatt főzd össze. Tálalás előtt a zellerszárakat halászd ki belőle.
30 perces, tejszínes gombaleves: tartalmas, őszköszöntő fogás
A tartalmas gombaleves pillanatok alatt elkészül, mely selymes textúrájával és karakteres zamatával rabul ejt.
ElolvasomMég több recept