Laktató zöldségleves, ahogy az olaszok készítik: teljesen vegán, de mindenki imádni fogja
Az olasz zöldségleves, vagyis a ribollita olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.
A ribollita nevű olasz zöldségleves szülőhazája Toszkána, ahol a sok napsütésnek köszönhetően rengeteg friss, vitamindús zöldség terem. Itthoni alapanyagokból is tökéletesre készítheted ezt a sűrű fogást, ami után talán már nem is fogtok másodikat kívánni.
Olasz zöldségleves (ribollita)
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg fehérbab
- 4 olajos aszalt paradicsom
- 4 babérlevél
- 4 bazsalikomlevél
- 2 szál zellerzöld
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis zellergumó
- 1 lila hagyma
- 1 alaplé
- 1 hámozottparadicsom-konzerv
- 1 duci gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A babot előző este áztasd be. Másnap a lila hagymát vágd apróra, és olívaolajon párold üvegesre. Közben tisztítsd meg és szeleteld fel a fokhagymát, az olajos paradicsomot és a zöldségeket is, tedd őket a puha lila hagymára, és pirítsd meg néhány perc alatt. Öntsd rájuk a paradicsomkonzervet, nyomkodd össze a paradicsomokat, majd öntsd fel az alaplével. Kanalazd hozzá a lecsepegtetett babot, dobd bele a babérlevelet és az egészben hagyott zellerszárakat, sózd, borsozd, fűszerezd csíkokra vágott friss bazsalikommal, és lassú tűzön egy óra alatt főzd össze. Tálalás előtt a zellerszárakat halászd ki belőle.
Ősszel bármilyen melengető leves jólesik: egy tejszínes gombalevest lehetetlen visszautasítani.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept