Így készül a legfinomabb csirkepaprikás: sült zöldséges alaplé a titka

A legfinomabb csirkepaprikás sokáig fő, de minden belefektetett perc megéri.

A legfinomabb csirkepaprikás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfinomabb csirkepaprikás titka a sült zöldséges alaplé. A megsütött zöldségekből levest főzz, és ezt használd fel a paprikáshoz. Bár sokáig fő, nem kell mellette állni, így nem kell bele különösebb energiát fektetni.

A legfinomabb csirkepaprikás

Hozzávalók 4 személyre

Az alapléhez

  • 80 dkg csirkenyak
  • 3 szál kakukkfű
  • 3 szál rozmaring
  • 2 hagyma
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál egész bors
  • 0.5 zellergumó

A paprikáshoz

  • 4 egész csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1.5 l alaplé
  • 1 evőkanál libazsír
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az alapléhez a csirkenyakat tedd egy tepsibe. Rakd mellé a félbevágott hagymát, paprikát, paradicsomot, az egészben hagyott fokhagymát, tegyél mellé rozmaring- és kakukkfűágakat, locsold meg olajjal, és told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg szépen megpirulnak. Ekkor emeld át őket egy lábosba, dobj melléjük megpucolt és nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, sózd, borsozd, öntsd fel négy liter vízzel, és kis lángon 3-4 óra alatt főzd készre. Az így kapott sötét levet szűrd le. Ha sok lett, adagonként fagyaszd le, így később bármikor felhasználhatod,

A pörkölthöz a zsírt olvaszd fel. A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és a zsíron nagy lángon piríts kérget minden oldalukra. Vedd ki a combokat a fazékból, és a zsíron párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, add hozzá a felkockázott paprikát és fokhagymát, pirítsd együtt néhány percig, majd jöhet rá a szintén felkockázott paradicsom. Amikor a paradicsom levet eresztett, tedd bele a csirkecombokat. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, adj hozzá Cayenne-borsot, és lefedve egy óra alatt főzd puhára. Amikor megfőtt, a tejfölt keverd el a liszttel és egy evőkanállal a pörköltszaftból, és sűrítsd be vele a paprikást.

Tálald házi nokedlivel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük