8 klasszikus fogás a húsvéti asztalra a sonkától a kalácsig: ezek nélkül nem az igazi az ünnep
Sonka, tojás és kalács: mind olyan ételek, amelyek nélkül nem az igazi a húsvét.
Készíts idén klasszikus húsvéti menüt olyan ételekkel, mint főtt sonka, tojás, kalács és répatorta! Tekints ki az ország egyes vidékeinek különlegességeire, és ismerkedj meg a sárgatúróval, ami a keleti vidékeken minden asztalra felkerül ilyenkor.
Európa nagy részén nem hiányozhat a húsvéti asztalról a bárány sem, mivel Jézus is ezt fogyasztotta tanítványaival az utolsó vacsorán. Nálunk mégsem a bárány, hanem a sonka hagyománya gyökerezett meg. Ennek oka az, hogy a füstölt húsáruk maradtak legtovább fogyaszthatók a téli disznóvágás után, ezért kerültek a negyvennapos böjt végén az asztalra.
Klasszikus húsvéti ételek
Mivel nagyszombat estét is beleszámolva a húsvét három napig tart, az itt összegyűjtött ételek mindegyikét lesz időd megfőzni, ha van kedved. Ha idén sok vendég jön hozzátok, azért, ha szűk családdal ünnepeltek, azért érdemes kísérletezni, és a régi nagy kedvencek mellett új fogásokkal is megismerkedni.
Nézd meg, mit készíthetsz húsvét után a maradék sonkából!
Egy finom sonkás tészta mindig jöhet.
Ha még mindig maradt egy darab sonka húsvétról, jól jöhet a rakott tésztába.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- kenyér
- sütemény
A 8 kedvenc pékárunk házilag: a kiflitől a buktáig
- tojássaláta
- kenyérpuding