8 klasszikus fogás a húsvéti asztalra a sonkától a kalácsig: ezek nélkül nem az igazi az ünnep

Sonka, tojás és kalács: mind olyan ételek, amelyek nélkül nem az igazi a húsvét.

Klasszikus húsvéti ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készíts idén klasszikus húsvéti menüt olyan ételekkel, mint főtt sonka, tojás, kalács és répatorta! Tekints ki az ország egyes vidékeinek különlegességeire, és ismerkedj meg a sárgatúróval, ami a keleti vidékeken minden asztalra felkerül ilyenkor.

Európa nagy részén nem hiányozhat a húsvéti asztalról a bárány sem, mivel Jézus is ezt fogyasztotta tanítványaival az utolsó vacsorán. Nálunk mégsem a bárány, hanem a sonka hagyománya gyökerezett meg. Ennek oka az, hogy a füstölt húsáruk maradtak legtovább fogyaszthatók a téli disznóvágás után, ezért kerültek a negyvennapos böjt végén az asztalra.

Klasszikus húsvéti ételek

Mivel nagyszombat estét is beleszámolva a húsvét három napig tart, az itt összegyűjtött ételek mindegyikét lesz időd megfőzni, ha van kedved. Ha idén sok vendég jön hozzátok, azért, ha szűk családdal ünnepeltek, azért érdemes kísérletezni, és a régi nagy kedvencek mellett új fogásokkal is megismerkedni.

A fonott kalács puha, foszlós, és házi lekvárral tálalva abbahagyhatatlan.
Nincs húsvét tojás nélkül! A kaszinótojás hamar elkészül, és ugyanilyen gyorsan el is fogy.
Főzd ki idén a húsvéti sonkát fűszeres vízben! A főzőlevet fagyaszd le, és később levesekhez, főzelékekhez használhatod fel.
A sárgatúró az ország nyugati felében gyakorlatilag ismeretlen, miközben a keleti határszélen nem létezik nélküle húsvét.
Ha sonka, akkor ecetes tormakrém is jár mellé, ami házilag készítve sokkal finomabb, mintha a boltban vásárolnád.
A répatorta is hamisítatlan húsvéti édesség. Készítsd el hagyományos recept szerint, mascarponés krémmel.
Ha van kedved valami újat is kipróbálni, a fehérboros, rozmaringos báránycombbal garantált lesz a siker.
A babka elsősorban zsidó húsvéti fogás, de bárkinek érdemes elkészítenie. Fahéjas töltelékkel különösen finom.

Nézd meg, mit készíthetsz húsvét után a maradék sonkából!

Egy finom sonkás tészta mindig jöhet.

Ha még mindig maradt egy darab sonka húsvétról, jól jöhet a rakott tésztába.

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük